Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2015-2016 Tarragona-Tecla-Síria vol fer visible la situació de les persones refugiades i la tasca d'ACNUR

Tarragona-Tecla-Síria vol fer visible la situació de les persones refugiades i la tasca d'ACNUR

Tarragona-Tecla-Síria vol fer visible la situació de les persones refugiades i la tasca d'ACNUR

Es pot donar suport al projecte comprant el marxandatge a la botiga de les festes i a la botiga de l’ACNUR al Parc de Saavedra
Tarragona-Tecla-Síria vol fer visible la situació de les persones refugiades i la tasca d'ACNUR Youssef (12), Sadam (8 mesos) i Munaf (11), amb la bandera de Tarragona i els castells, en un campament de refugiats sirians construït a les afores de Sabhja, poble a 10km de la frontera amb Siria. Fotografia: David González.
01/09/2014

 

Entre els actes programats de Santa Tecla Solidaria cal destacar el projecte Tarragona-Tecla-Síria, organitzat pel Comitè Català de l’ACNUR en col·laboració amb la conselleria de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona. Aquest acte té com a objectiu fer visible la situació de les persones refugiades de Síria i la tasca de l’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats per donar-los suport.

Els actes organitzats són els següents:

  • Divendres, 12 de setembre, a les 19 hores, a l’Auditori de l’Antiga Audiència, David González Sanz presentarà el projecte i explicarà la seva experiència a Jordània amb les persones refugiades; Manel Vila, de la junta directiva d’ACNUR, presentarà la tasca que realitza aquesta institució a favor de la població siriana i els reptes i dificultats d’aquesta operació humanitària.
  • Dissabte, dia 13, a les 12 del migdia, a Les Granotes Terrassa, concert vermut solidari amb Roba Estesa, els beneficis es destinaran a l’atenció de les persones refugiades a Síria.
  • Els dies 14,15 i 16, al Parc de Saavedra hi haurà una instal·lació educativa d’ACNUR que recrea com es viu en un camp de refugiats. Entrada gratuïta.
  • Dilluns, 15 de setembre, a les 18.30 hores, al Parc de Saavedra, Pallassos Sense Fronteres presentarà un espectacle similar al que es porta sobre el terreny per acostar a petits i grans a la realitat dels campaments de refugiats.


Activitats posteriors a Santa Tecla

El pròxim curs escolar el Comitè Català de l’ACNUR oferirà als centres educatius de Tarragona els seus programes escolars per Primària: “Fem-los créixer” i per l'ESO i Batxillerat: “Escoltem els refugiats”, adaptats a la iniciativa Tarragona-Tecla-Síria.

Finalment, durant el darrer trimestre d’enguany, es programarà una exposició de fotografies a benefici de l’ACNUR que constarà d’imatges i textos realitzats pels mateixos refugiats, una activitat organitzada per David González, fotoperiodista i coordinador de l’exposició, que ha posat a les mans dels refugiats el mitjà perquè ells mateixos posin nom i rostre a una realitat que ens arriba través de xifres i dades anorreadores i anònimes.

Col·labora amb el projecte

A més de participar en les activitats programades a les festes de Santa Tecla, pots donar suport a les persones desplaçades de Síria comprant el marxandatge del projecte Tarragona-Tecla-Síria a la Botiga de les festes i a la botiga de l’ACNUR al Parc de Saavedra, els beneficis es destinaran a les persones refugiades. També et pots fer soci d’ACNUR o fer una donació puntual www.eacnur.org

Segells de reconeixement d’administració oberta