Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2017 Alumnes de les escoles Torreforta i El Miracle participen de la clausura del projecte "Ni uniformes ni etiquetes"

Alumnes de les escoles Torreforta i El Miracle participen de la clausura del projecte "Ni uniformes ni etiquetes"

Alumnes de les escoles Torreforta i El Miracle participen de la clausura del projecte "Ni uniformes ni etiquetes"

Són alumnes de 5è i 6è de la ESO que hi han participat des de principi de curs.
12/12/2017

 

Aquest dimecres 13 de desembre de 2017 es farà l’acte de cloenda de la segona fase del projecte Ni uniformes ni etiquetes: per una escola i un món intercultural i amb equitat de gènere de la Fundació Akwaba amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD).

Les activitats programades, de la mà de l’entitat tarragonina Polígon Cultural, permetran la coneixença i l’intercanvi entre nois i noies de dos barris separats sobretot per carreteres que no faciliten el trànsit de vianants, bicicletes etc. L’alumnat crearà un puzle gegant que han treballat totes les classes participants amb missatges a favor de la diversitat i la interacció.

Aquesta trobada representa el tancament del projecte i l’obertura a noves relacions a l’espai públic tant per l’alumnat com a la resta de ciutadania tarragonina. L’alumnat és subjecte actiu, és capaç d’incidir com a membre de la comunitat educativa en la transformació de les desigualtats per raó de gènere i de cultura. D’aquesta manera treballem des de la infància a través de l’Aprenentatge servei (ApS) per una justícia global. 

El projecte ha arribat a prop de 800 alumnes de Catalunya i al seu professorat, ja que s’ha dut a terme formacions a professorat i alumnat de centres educatius de Tarragona, Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i Vilanova i la Geltrú.

El procés formatiu s'estructura en dues fases, una primera, de formació, investigació i sensibilització a la comunitat educativa i una segona, de mobilització social i incidència social i política.

Segells de reconeixement d'administració oberta