Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2017 La campanya "Casa Nostra, Casa Vostra" organitza activitats a favor de les persones refugiades

La campanya "Casa Nostra, Casa Vostra" organitza activitats a favor de les persones refugiades

La campanya "Casa Nostra, Casa Vostra" organitza activitats a favor de les persones refugiades

Dissabte, 4 de febrer a les 6 de la tarda al Balcó del Mediterrani, es farà una encesa de simbòlica d’espelmes a favor de les persones refugiades.
02/02/2017

La campanya “Casa Nostra, Casa Vostra”, sota el lema #VolemAcollir, organitza i coordina actes a diverses ciutats catalanes per cridar l’atenció sobre el compromís del govern espanyol de rebre les persones que han hagut de desplaçar-se forçosament de casa seva per conflictes armats, vulneracions dels drets humans, canvi climàtic i pobresa. A Tarragona aquest dissabte, 4 de febrer a les 6 de la tarda, el Balcó del Mediterrani acollirà una encesa simbòlica d’espelmes amb l’objectiu de mostrar la voluntat acollidora de la ciutat.

L’acte s’iniciarà amb els parlaments de representants de la campanya i de la consellera de Cooperació, Ivana Martínez, i a continuació entre tots els assistents es realitzarà l’encesa simbòlica. Durant la trobada hi haurà ocasió de signar el manifest i adherir-se a la campanya. També hi ha punts de recollida de signatures a les biblioteques de la URV, a l’Oficina Jove del Tarragonès, a l’Espai Jove Kesse, als sis centres cívics Bonavista, Llevant, Part Alta, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau i Torreforta així com a diverses escoles i entitats.

El dilluns, dia 6, a les 7 de la tarda, a l’Antiga Audiència es projectarà el documental “Tarajal: Desmuntant la impunitat a la frontera sud”, una coproducció de Metromuster amb l’Observatori dels Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC). El film narra els fets ocorreguts al febrer de 2014 a la platja de Tarajal i vol donar a conèixer les vulneracions dels drets humans que es produeixen a la frontera sud i visibilitzar el treball que fan les organitzacions de defensa dels drets humans i contribuir a la comprensió dels processos migratoris a la frontera sud d'Europa.

El dissabte 18, Barcelona serà escenari de la manifestació unitària a favor de les persones refugiades. L’Ajuntament facilitarà el trasllat fins a Barcelona de totes aquelles persones que vulguin assistir-hi amb un autocar que sortirà de la plaça Imperial Tarraco a les 12.30 h. Les inscripcions es poden fer a través del web Tarragona Jove o presencialment a l’Oficina Jove del Tarragonès o a l’Espai Jove Kesse fins al dia 15 de febrer.

Segells de reconeixement d'administració oberta