Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2017 Presentació d'activitats de Sensibilització Estiu

Presentació d'activitats de Sensibilització Estiu

Presentació d'activitats de Sensibilització Estiu

Un programa amb 19 activitats
Presentació d'activitats de Sensibilització Estiu Foto: Mauri
18/05/2017


La conselleria de Cooperació ha presentat aquest matí una programació pensada per consolidar els públics habituals i captar nous espectadors, sobretot persones no conscienciades i un públic infantil i familiar. Els "dimecres són nostres" són accions de sensibilització per a tota la família a l'espai la Palmera.


Conta contes sota la Palmera

Per als infants s'han programat Contacontes sota la Palmera en quatre sessions, els dies 12, 19 i 26 de juliol i el 2 d'agost a les 18.30 h on les components de la companyia Entret(r)es explicaran contes relacionats amb el respecte dels Drets Humans, el medi ambient i la diversitat. Així, es vol potenciar l'educació en valor des d'una perspectiva lúdica-educativa amb un programa específic familiar.


Cinema a la fresca. Pensar i actuar

A les 21.30 h dels dimecres des del 5 de juliol fins al 2 d'agost tornarà el Cicle de cinema a la fresca, sota el títol "Pensar i Actuar", es projectaran curts, mig i llargmetratges. Aquesta novetat pretén oferir més diversitat temàtica i plàstica sobre les injustícies, l'exclusió, les desigualtats, el patiment i l'ecologia. La primera jornada s'ha reservat a autors locals, amb la presentació del documental "Balam" que es va enregistrar acompanyant un grup de persones refugiades en el seu èxode per la ruta dels Balcans. El públic assistent podrà conversar amb la directora Andrea Eisenhammer, que ens explicarà la seva mirada sobre el document biogràfic del codirector de "Mi ayer será tu mañana" i la quarta sessió, amb Pere Solés i David Gimbernat, codirectors de "Darrere la porta". Dins la programació, el darrer dia, es projectarà "Hijos de la Tierra" Premi Goya al millor curt documental del 2015. Dóna suport a la programació Toni Navarro, reporter, periodista gràfic i cineasta; director del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona, París i Nova York.


Yo pongo Internacional

Tanca la temporada d'estiu la 6a edició del "Yo pongo Internacional" un espai de trobada multicultural on només cal portar un plat cuinat, explicar-ne la recepta i fer un tast, compartint amb la resta de participants un intercanvi de costums i tradicions. Com sempre hi haurà un escenari obert per tal que s'hi pugui interpretar, de manera espontània, cançons, balls i altres interpretacions. Un grup de Bollywood animarà als assistents a acabar la sessió rítmicament.


"Una de les grans línies de treball de Cooperació és la sensibilització, per aconseguir una societat més justa i responsable. L'educació en valors, el foment del respecte, la igualtat d'oportunitats i els Drets Humans ha de formar part del projecte educatiu", afirma la consellera Ivana Martinez. Com a novetat, la Conselleria de Cooperació procura que es disposin d'espais lúdics. D'aquesta manera el temps lliure que les criatures tenen a l'estiu el poden compaginar amb l'assistència als casals i el gaudi de la natura i la platja.
 

Segells de reconeixement d'administració oberta