Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2017 Tarragona acull el Fòrum per la Solidaritat i la Pau a la Mediterrània

Tarragona acull el Fòrum per la Solidaritat i la Pau a la Mediterrània

Tarragona acull el Fòrum per la Solidaritat i la Pau a la Mediterrània

18 i 19 d'octubre a la Sala d'Actes de l'Ajuntament de Tarragona.
04/10/2017

 

L'ajuntament de Tarragona organitza, en col·laboració amb l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) i la Xarxa d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau, el Fòrum per la Solidaritat i la Pau a la Mediterrània els dies 18 i 19 d'octubre de 2017 sota el marc dels Jocs del Mediterrani 2018.

La regió Mediterrània concentra avui dia conflictes i tensions que afecten en primer terme als països de la regió però que tenen un abast i una repercussió global. Per això és tan important que institucions multilaterals, països, regions, ciutats, entitats de la societat civil i la ciutadania basteixin plegades solucions que permetin avançar cap a una nova Mediterrània caracteritzada per la pau, l’estabilitat, la prosperitat compartida i el diàleg entre cultures i civilitzacions.

Aquest fòrum vol esdevenir un espai de trobada per aquesta necessària concertació entre ambdues ribes de la Mediterrània en qüestions tan crucials com la cerca de respostes als conflictes oberts a la zona, la gestió dels moviments humans i, en especial les persones refugiades, la lluita per la igualtat de gènere o la promoció de l’esport i els jocs mediterranis com a eina per transcendir fronteres, idiomes i cultures.

En les diverses sessions del fòrum, tindran lloc a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Tarragona i hi prendran part personalitats de l’àmbit polític, representants d’ONGs, d’entitats de la societat civil i experts sobre relacions euro-mediterrànies i el món àrab, que plantejaran els diversos punts de vista existent en aquesta zona geoestratègica. Després de la sessió de cloenda es llegirà el manifest i la declaració final.

L'accés és gratuït però cal inscripció.

Podeu consultar el programa en aquest pdf.

Enllaç per a inscriure's

http://www.iemed.org/forumtarragona2017

Segells de reconeixement d'administració oberta