Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2018 Declaració Institucional de condemna per la mort de 59 palestins a Gaza

Declaració Institucional de condemna per la mort de 59 palestins a Gaza

Declaració Institucional de condemna per la mort de 59 palestins a Gaza

Consell Plenari del 18 de maig de 2018
22/05/2018

 

Transcripció íntegra de la "Declaració Institucional de condemna per la mort de 59 palestins a Gaza", asumida pel consell Plenari de data 18 de maig de 2018.

 

Exposició de Motius

"Davant la intervenció de l’exèrcit israelià que ha causat 59 morts i més de 2.000 ferits, segons el ministeri de Sanitat de Gaza, per aturar les protestes de La Gran Marxa del Retorn esdevingudes en diversos punts de la tanca, que separa Israel de la Franja, on s’han cremat grans fileres de neumàtics mentre es llençaven pedres i còctels molotovs contra l’exèrcit que ha respost amb materials antiavalots i disparar amb foc real contra els manifestants.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament se suma a la crida feta pel secretari general de l’ONU, António Guterres, per una “necessària contenció” i dona suport a la seva demanda “que necessitem una solució política d’Israel i Palestina. No hi ha pla B a una solució de 2 estats en el que els israelians i palestins puguin viure en pau i amb una seguretat mútua assegurada i amb la plena cooperació de la comunitat internacional”.

Per tot l’exposat, el Ple de l’Ajuntament de Tarragona, acorda:

Primer.-  Condemnar enèrgicament aquesta matança. Ens reafirmem en que la violència no pot ser mai la solució a cap conflicte, i que només amb la defensa, la garantia i la protecció dels drets humans i la cooperació per al desenvolupament es poden crear les bases del necessari diàleg per assolir una pau justa i duradora.

Segon.- Sumar-se a les crides de diversos organismes internacionals que demanen a Israel que aturi la violència i rendeixi comptes del que ha passat, i per a què els líders israelians i palestins facin crides a aturar la violència a Gaza i reprenguin el diàleg, aprofitant les commemoracions clau d’ambdues nacions durant els propers dies.

Tercer.- Fer arribar aquests acords al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, al Consell Municipal de Cooperació, al Consolat Honorari d’Israel a Catalunya, a la Delegación General de Palestina en Espanya, i al Parlament de Catalunya."

 

 

Segells de reconeixement d'administració oberta