Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2018 Diverses escoles de Tarragona celebren Dia Escolar de la No-violència i la Pau -DENIP

Diverses escoles de Tarragona celebren Dia Escolar de la No-violència i la Pau -DENIP

Diverses escoles de Tarragona celebren Dia Escolar de la No-violència i la Pau -DENIP

Es celebrarà al Palau de Congressos i les activitats, en les que hi participaran els alumnes de la ciutat, començaran a les 10.30 i finalitzaran a les 12:00 del migdia.
Diverses escoles de Tarragona celebren Dia Escolar de la No-violència i la Pau -DENIP Cartell del DENIP 2018
29/01/2018

 

Com cada 30 de gener, en commemoració de la mort del líder pacifista Mahatma Gandhi, es celebra el DENIP amb l’objectiu de propugnar una educació permanent en i per la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau.

Enguany el lema de la festa és la convivència s'aprén i per aquest motiu l’activitat principal és la cadena de la convivència, que es farà en tres moments diferents i que hi participaran entre quatre i cinc escoles a cadascuna. 

També hi haurà l’actuació conjunta dels alumnes de les escoles d’Educació especial Estela, La Muntanyeta i Sant Rafael a El tren del temps i que comptarà amb la col·laboració del cos de dansa dels alumnes de l’escola Solc, projecte MiraSona de música a l’educació especial.

La resta d’activitats també les duen a terme els mateixos alumnes dels diferents centres que hi participen amb un total de 700 participants.

L’escola Municipal de Música obrirà l’acte amb l’obra Correbou i acomiadarà la festa l’Institut Torreforta.

Tot i que el dia de la celebració és un de sol, les escoles celebren actes diversos en els seus centres que tenen per objectiu sensibilitzar que la pau és molt més que l’absència de guerres i baralles, familiaritzar-se amb els conceptes de no-violència, pau positiva i procediment de reivindicació no-violenta, dels Drets Humans, conèixer persones que lluiten per la pau i per la justícia al mon i aprendre a resoldre els conflictes de manera pacifica i dialogant.

La festa s’emmarca ara dins del Projecte Educatiu de Ciutat de l’Ajuntament de Tarragona, impulsat des de fa sis anys i que planteja línies de treball sobre l’educació per la Pau en col·laboració del grup de treball Educació per la Pau d’Oxfam Intermón a Tarragona.

El DENIP va ser impulsat fa més de 40 anys pel mestre mallorquí Llorenç Vidal.

Segells de reconeixement d'administració oberta