Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2018 Lectura del manifest 'Ciutats per la vida/Ciutats contra la pena de mort'

Lectura del manifest 'Ciutats per la vida/Ciutats contra la pena de mort'

Lectura del manifest 'Ciutats per la vida/Ciutats contra la pena de mort'

Aquesta nit la façana de l'Ajuntament de Tarragona i la Torre dels Vents s'il·luminaran de color blau
29/11/2018


Demà divendres 30 de novembre, a les 12 h, la plaça de la Font acollirà l'acte de lectura del manifest 'Ciutats per la Vida / Ciutats contra la pena de mort', en record de la primera abolició de la pena capital al Gran Ducat de la Toscana el 1786.

La lectura anirà a càrrec de la consellera de Cooperació, Ivana Martínez; la coordinadora d'Amnistia Internacional a Tarragona, Maria Garcia, i Marco Flores, activista d'Amnistia Internacional.

També amb motiu d'aquesta iniciativa, aquesta nit la façana de l'Ajuntament de Tarragona i la Torre dels Vents s'il·luminaran de color blau.

El passat novembre de 2016, l'Ajuntament de Tarragona es va adherir a la Xarxa 'Ciutats per la Vida/Ciutats contra la Pena de Mort' a iniciativa d'Amnistia Internacional. Actualment aquesta xarxa de ciutats està integrada per més de 2.000 localitats d'arreu del món.

Tal com es recull a l'informe mundial sobre la pena de mort d'Amnistia Internacional, almenys 993 persones van ser executades l'any 2017. Aquestes xifres no inclouen els milers d'execucions a la Xina, on les dades sobre l'ús de la pena de mort continuen sent classificades com a secret d'Estat. Tanmateix nombrosos països segueixen posant en pràctica la pena de mort sense restriccions i actualment almenys 21.919 persones estan condemnades a mort.

Segells de reconeixement d'administració oberta