Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2018 Nacido en Siria es projectarà aquest dimecres dins el Cicle de Cinema de Drets Humans a la Mediterrània.

Nacido en Siria es projectarà aquest dimecres dins el Cicle de Cinema de Drets Humans a la Mediterrània.

Nacido en Siria es projectarà aquest dimecres dins el Cicle de Cinema de Drets Humans a la Mediterrània.

Dimecres 18 juliol, a les 22 h a l'Espai Jove La Palmera
16/07/2018

Nacido en Siria narra el periple de les persones en situació de refugi des del punt de vista dels infants que viuen aquesta càrrega: els abusos de les màfies, les inclemències del mar, la incertesa sobre un futur al que la gran majoria s'enfronta amb el que duen a sobre, i descobrirem que arribar al seu destí és només el començament d'una nova odissea: la de la integració en una terra nova i, en molts casos, hostil. El major èxode de persones refugiades des de la Segona Guerra Mundial vist a un metre i mig d'altura a través de set històries de guerra, patiment i desesperació... però també de superació, innocència, valor i esperança, que ens permetran entendre què vol dir haver nascut a Síria.

Premio Platino del Cine Iberoamericano 2017 a la mejor Película Documental.

Nominat als Premios Goya 2017 a la mejor película documental.

Es projectarà dimecres 18 de juliol, a les 22 h, a l'Espai Jove La Palmera (Plaça Imperial Tarraco, 1). Recinte amb servei de bar.

L'accés és gratuït i obert a tothom. Aforament limitat a l'espai.

Resta de programació del cicle:

La millor opció, d'Òscar Pérez (83'). i col·loqui amb el director. Dimecres 25 de juliol. En Koto, un jove sahrauí necessita urgentment un ronyó i la millor opció com a d onant és la seva mare biològica a qui no veu des que va ser acollit al Delta de l'Ebre. L'arribada de la família suposa que en Koto s'hagi d'enfrontar als seus orígens per intentar salvar-se.

Balam, de David González (30') i Refugiados, el camino de Europa, d'Antonio López (11'). i col·loqui amb Concha Díaz-Berzosa, membre de l'associació Amical Mauthausen. Dimecres 1 d'agost. Sessió de curtmetratges.

Balam, realitzat a partir de l'acompanyament a diferents grups de persones refugiades provinents de Siria.

Refugiados, el camino de Europa, a través de l'experiència de l'Ossamah Al Abed Almohsen durant el seu periple per Europa després de fugir de Síria i de la Concha Díaz-Berzosa, membre del comitè executiu de l'associacióo Amical Mauthaussen es compara l'actual crisi de les persones refugiades amb la patida després de la guerra Civil Espanyola i la II Guerra Mundial. Es comparen les imatges actuals amb les que va prendre Agustí Centelles durant la guerra Civil.

L'activitat està organitzada pel departament de Cooperació i forma part de la programació Estiu amb CooperAcció.

Podeu consultar aquí el programa d'activitats.

Segells de reconeixement d'administració oberta