Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2018 Projecció del documental Fuego en el mar

Projecció del documental Fuego en el mar

Projecció del documental Fuego en el mar

Cinefòrum posterior amb membres de la plataforma Stop Mare Mortum
06/06/2018

Dijous 14 de juny, a les 18.30 h, es projectarà el documental Fuego en el mar, dirigit per Gianfranco Rosi, a l'Antiga Audiència.

A l'illa de Lampedusa, en poc més de vint anys, més de 20.000 personas s'han ofegat durant la travessa per arribar al que per a molts suposa la via d'entrada a Europa i els hauria de permetre escapar de la guerra i la fam.

Samuele té dotze anys i viu a Lampedusa, una illa enmig del mar. Va a l'escola, li agrada llançar el seu tirador i anar de caça. Li agraden els jocs en terra ferma, tot i que viu en un lloc en què tot gira al voltant de la mar i dels homes, dones i nens que intenten travessar-ho per arribar a la seva illa.

En finalitzar la projecció hi haurà cinefòrum amb membres de la plataforma Stop Mare Mortum de Tarragona, plataforma ciutadana que neix el 2015 després de la mort d'unes 900 persones en un naufragi a la costa italia. Té l'objectiu de fomentar el canvi en les polítiques europees d'estrangeria i migratòries.

El documental Fuocoammare va guanyar el Goldenen Bären de la Berlinale, l'Ós d'Or del Festival de Cinema de Berlin, l'any 2016 i va estar nominat als Òscars el 2017. L'obra acumula premis i nominacions.

Gianfranco Rosi va guanyar anteriorment amb el documental Sacro GRA el Leono d'oro a la Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica di Venezia l'any 2013, i el Nastro d'Argento l'any 2014 concedit pel Sindacato Nazionale Giornalisti Cinematografici Italiani.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta