Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2018 Projecció dels curtmetratges 'Balam' i 'Refugiados, camino de Europa'

Projecció dels curtmetratges 'Balam' i 'Refugiados, camino de Europa'

Projecció dels curtmetratges 'Balam' i 'Refugiados, camino de Europa'

El dia 1 d’agost a l’Espai Jove La Palmera
Projecció dels curtmetratges 'Balam' i 'Refugiados, camino de Europa' Cartell de l'esdeveniment.
27/07/2018

El dimecres 1 d'agost, a les 22 hores, a l'Espai Jove La Palmera, es projectaran els curtmetratges Balam, de David González, i Refugiados, camino de Europa, d'Antoni López. A continuació, hi haurà un col·loqui amb Concha Díaz-Berzosa, d'Amical Mauthausen, i Francesc Xavier Tolosana, del Fòrum de Tarragona per la Memòria.

Aquesta projecció tanca el Cicle de Cinema de Drets Humans a la Mediterrània, organitzat per la conselleria de Cooperació de l'Ajuntament de Tarragona.

Sinopsi:
Balam s'ha realitzat a partir de l'acompanyament a diferents grups de persones refugiades provinents de Síria al llarg de l'anomenada ruta dels Balcans. Les imatges i testimonis es van enregistrar des de l'illa de Lesbos a Grècia fins a Àustria, passant per les repúbliques de Macedònia, Croàcia i Eslovènia.
Directors de Balam: Luís Díaz, Marc Rodríguez, David González Sanz, Francisco Richart Barbeir

Refugiados, camino a Europa del director Antonio López compara a través de l'experiència d'Ossamah Al Abed Almohsen durant el seu periple per Europa després de fugir de Síria i de Concha Díaz-Berzosa, membre del comitè executiu de l'associació Amical de Mauthausen, l'actual crisi de les persones refugiades amb la que es va patir després de la Guerra Civil espanyola i la II Guerra Mundial, comparant les imatges actuals amb aquelles que va prendre Agustí Centelles durant la Guerra Civil.

Segells de reconeixement d'administració oberta