Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2018 Trencaclosques gegant per una Tarragona de totes, una acció artística de 134 alumnes de les escoles El Miracle i Torreforta.

Trencaclosques gegant per una Tarragona de totes, una acció artística de 134 alumnes de les escoles El Miracle i Torreforta.

Trencaclosques gegant per una Tarragona de totes, una acció artística de 134 alumnes de les escoles El Miracle i Torreforta.

19/02/2018

 

El matí del passat 13 de novembre les classes de 5è i 6è de l’escola El Miracle i les de 5è A i B i 6è A i B de l’escola Torreforta es va reunir, al Parc del Riu Francolí, per participar en l’activitat amb la que tancarien conjuntament el projecte “Ni uniformes ni etiquetes: per una escola i un món intercultural i amb equitat de gènere” de la Fundació Akwaba

De la mà de Polígon Cultural, una entitat artística de la ciutat de Tarragona, van unir unes peces que cadascú havia treballat a l’escola per formar una bola del món que tenia escrits missatges a favor de la diversitat i la interacció. Una activitat artística i efímera pensada i elaborada per l’alumnat amb la proposta de sumar interacció per tal de fomentar la perspectiva de gènere i la interculturalitat.

Segons l’entitat, amb aquesta activitat es vol aconseguir un intercanvi i coneixença entre noies i nois de dos barris separats sobretot per carreteres que no faciliten el trànsit de vianants, bicicletes, etc.

Un dels objectius del projecte és capacitar l’alumnat per a incidir socialment i políticament en la transformació de les desigualtats per raó de gènere i de cultura. Per això, un cop han après a valorar quins usos es fa d’un espai comú com el pati de l’escola per part de nois i noies, a què juga cadascú, etc. han fet arribar unes cartes amb observacions i propostes a la regidoria de Cooperació.

Premeu per veure el vídeo en el que comparteixen l’experiència.
Segells de reconeixement d'administració oberta