Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2019 Alumnat de l’escola Torreforta rep el reconeixement per haver participat en una campanya per la pau

Alumnat de l’escola Torreforta rep el reconeixement per haver participat en una campanya per la pau

Alumnat de l’escola Torreforta rep el reconeixement per haver participat en una campanya per la pau

Dues classes de l’escola Torreforta, 5è A i 5è B, reben el reconeixement per haver participat en la primera fase de la campanya Com vivim? Convivint: per una escola i un món sostenible i de pau en el marc del DENIP (Dia Escolar per la No violència i la Pau)
01/02/2019

 

La Fundació Akwaba, qui du a terme el projecte al centre, és qui ha entregat aquest reconeixement a un alumnat que ha estat protagonista en una jornada de sensibilització per assolir els Drets Humans i aconseguir així la cultura de pau. El grup-classe ha participat en activitats com pitxi, el racó de cura per les plantes i persones, xutar i girar les injustícies i dibuixos de resolució de conflictes a l’escola.

Prèviament l’alumnat s’havien format en cultura de pau a través d’activitats participatives i creatives com l’Escape System, on van haver de fugir del sistema i les seves problemàtiques que generen violències al món, o amb la Capoeira, una art marcial que relaciona pensament, emoció i acció, amb la que han desenvolupat emocions grupals com l’empatia i la solidaritat.

Les activitats de la jornada i la formació prèvia formen part de la primera fase de la campanya Com vivim? Convivint: per una escola i un món sostenible i de pau. Dins d’aquesta es troba el mòdul Com vivim al centre? amb el que han pres consciència dels espais que formen el centre i han expressat les emocions que els sorgeixen a cada lloc a partir d’experiències viscudes. Podeu veure videos relacioants aquí.

Les sessions i les activitats ajuden l’alumnat a comprendre les causes estructurals de les vulneracions del dret a la pau i a la sostenibilitat, i amb elles treballen competències personals i interpersonals amb les quals promoure estratègies de resolució assertiva en espais mixtos de reflexió que inclouen alumnat i professorat.

La campanya Com vivim? Convivint: per una escola i un món sostenible i de pau, està adreçada principalment a l’alumnat, professorat i famílies de centres educatiu catalans.

L’objectiu és formar una ciutadania activa i crítica amb les actituds discriminatòries vers les persones i les vulneracions en el medi; capaç d’identificar aquestes vulneracions, integrant la perspectiva d’EGBDH i que generi propostes de transformació al centre educatiu, en els seus projectes de convivència, en l’entorn local i el mundial. Això, mitjançant estratègies compartides per la resolució positiva dels conflictes de la comunitat educativa i la sostenibilitat global.

Segells de reconeixement d’administració oberta