Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2019 Dilluns s’inaugurarà l’exposició “Tornar a Al-Ma’in”

Dilluns s’inaugurarà l’exposició “Tornar a Al-Ma’in”

Dilluns s’inaugurarà l’exposició “Tornar a Al-Ma’in”

Al vestíbul del Teatre El Magatzem
31/10/2019

Dilluns, 4 de novembre, a les 17.30 hores, al vestíbul del Teatre El Magatzem, el conseller de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, acompanyat de dos membres de Junts, Associació Catalana de Jueus i Palestins, Dominique Salomon, juevo-francesa, i Ibrahim Beisani, palestí, inauguraran  l’exposició “Tornar a Al-Ma’in”.

L’exposició forma part de les activitats del Cicle de Tardor de la Conselleria de Cooperació de l’Ajuntament, que vol promoure el discurs crític sobre diferents conflictes i realitats d’arreu del món.

“Tornar a Al-Ma'in” explica la història de la localitat d'Al-ma'in, actualment desapareguda, que estava situada en el que ara és Israel, a dos quilòmetres de la frontera amb Gaza.

Al-Ma'in va ser ocupada i destruïda l'any 1948 durant la Nakba i els seus habitants, expulsats. Sobre aquestes terres ara hi ha quatre assentaments jueus, que comparteixen espai amb l'única estructura que va sobreviure a la destrucció: la White House, que s’ha convertit en galeria d’art.

L’exposició porta l'espectador a Al-Ma'in a través de testimonis de persones que van néixer a la Palestina històrica i en van ser expulsades.

L’exposició vol contribuir de manera modesta a la implementació del dret a la tornada i permetre a israelians i palestins una vida en pau i igualtat a la Palestina històrica.

L’exhibició és obra de De-Colonizer, que investiga la Nakba de 1948 i que va editar un mapa en el qual ubica les runes de 672 localitats palestines destruïdes i 44 comunitats jueves arrasades durant aquest moment històric.

L’exposició romandrà oberta al públic fins al dia 1 de desembre, i té el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Segells de reconeixement d’administració oberta