Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2019 L'exposició "Colòmbia. Desaprendre la guerra, aprendre la pau" il·lustra al Pati de Jaume i el conflicte en aquest país

L'exposició "Colòmbia. Desaprendre la guerra, aprendre la pau" il·lustra al Pati de Jaume i el conflicte en aquest país

« Abril 2020 »
Abril
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

L'exposició "Colòmbia. Desaprendre la guerra, aprendre la pau" il·lustra al Pati de Jaume i el conflicte en aquest país

L’autor de la mostra, Javier Sulé, oferirà una visita guiada per la seva obra aquest divendres
10/12/2019

L’exposició “Colòmbia. Desaprendre la guerra, aprendre la pau” permet descobrir el conflicte armat d'aquest país d'Amèrica Llatina a través de les fotografies de Javier Sulé. La mostra, inclosa a la programació de tardor de la Conselleria de Cooperació de l'Ajuntament de Tarragona, es pot veure al Pati de Jaume I fins al 22 de desembre.

El fotoperiodista oferirà una visita guiada el matí de divendres 13 de desembre. Aquelles persones interessades podran concertar una visita guiada per a aquell matí a l’adreça cooperació@tarragona.cat i/o al telèfon 977 296 100, extensió 6523.

La mostra posa l’èmfasi en les seves víctimes i en la resistència de les dones, els indígenes, els camperols i els afrodescendents enmig de la guerra. Ens parla dels últims mesos de la guerrilla a la selva i del seu actual procés de reincorporació a la vida civil, ple d’incerteses i d’un futur de pau. Les FARC ja van deixar les armes i es van reconvertir en partit polític, però la pau va més enllà del lliurament dels fusells. L’any 2016 l’acord entre les FARC i el govern va trobar entrebancs en un país on el paramilitarisme continua més viu que mai lligat al narcotràfic.

En aquest difícil camí de la construcció d’una pau estable duradora i reparadora, s’han de substituir els cultius de coca, desminar el país, trobar els desapareguts, vetllar pel retorn dels desplaçats i facilitar la reincorporació dels exguerrillers a la vida civil amb plenes garanties de seguretat.

Javier Sulé Ortega, barceloní que viu bona part de l’any a Colòmbia, és fotògraf i periodista freelance des de fa vint anys. En tot aquest temps ha realitzat reportatges i cobertures especials a Àsia i Amèrica Central i del Sud. En els darrers anys la seva feina se centra a Colòmbia, documentant diferents realitats, principalment relacionades amb el conflicte armat, sempre amb un enfocament preferencial per les víctimes i les comunitats que resistien enmig de la guerra. Els seus treballs han estat publicats a mitjans com: El Periódico, El País, El País Planeta Futuro, El Mundo, Diari Ara, Zazpika, Yodona, Integral, Interviu o Lonely Planet, entre d’altres, així com a informes i llibres per a diverses ONG i institucions públiques.

Segells de reconeixement d’administració oberta