Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2019 Quatre persones defensores dels drets humans visitaran Tarragona la primera setmana d'abril

Quatre persones defensores dels drets humans visitaran Tarragona la primera setmana d'abril

Quatre persones defensores dels drets humans visitaran Tarragona la primera setmana d'abril

Oferiran xerrades obertes i tallers
27/03/2019

Del 2 al 5 d’abril visitaran Tarragona quatre defensors i defensores de drets humans en el marc del projecte de Ciutats Defensores de Drets Humans, al qual s’ha adherit el Departament de Cooperació dins de la programació de primavera. Els defensors i defensores provinents del Sàhara Occidental, Perú, El Salvador i Colòmbia realitzaran un conjunt de xerrades i tallers gratuïts per donar a conèixer quina és la seva tasca i les lluites que afronten en els seus respectius països.

El projecte està impulsat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, i en aquesta VIII edició tindrà la participació d’onze municipis de Catalunya, entre els quals figura Tarragona.

L’edició de primavera del 2019 se celebrarà entre els dies 31 de març i 6 d’abril. Visitaran Catalunya sis persones defensores de drets humans amb l’objectiu de donar a conèixer qui són les persones defensores de drets humans i quina és la seva tasca, per ajudar a conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d’integrar la defensa dels drets humans en el nostre dia a dia.

Tarragona tindrà la visita de  persones defensores:

  • Edda Pando. Defensora dels drets de les persones migrants.
  • Hassanna Aalia. Defensor dels drets humans del Sàhara Occidental.
  • Candy Chévez. Defensora d'El Salvador. Treballa per la reinserció social de noies joves que havien format part de mareras.
  • Leonard Renteria. Defensor de drets humans de Colòmbia.

Ells i elles duran a terme diferents activitats a la ciutat. El dia 2 d’abril, a les 11 h, a la Sala de Graus del Campus Catalunya, l’Edda Pando participarà en la taula rodona "Drets Humans a la Mediterrània Occidental", juntament amb Susana Borràs, professora de Dret Ambiental de la URV, i Miguel Pajares, de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat.

El dimecres 3 d’abril, a les 19 h, Hassanna Aalia participarà a la xerrada sobre els drets humans al Sàhara Occidental, que tindrà lloc a l’Espai Jove Kesse, a les 19 h.

El dijous dia 4 d’abril, a les 19.30 h, a l’Escola de Música de Tarragona, tindrà lloc una xerrada amb la Candy Chévez, que treballa amb jovent i dones en la construcció de pau a El Salvador, juntament amb l’associació Tiempos Nuevos Teatro, en un projecte en el qual utilitzen una orquestra de cambra com una eina per transformar les vides de les noies que han format part de maras i pandillas a El Salvador.

Per acabar, el divendres 5 d’abril visitarà la ciutat Leonard Rentería, activista social artístic per la construcció de la pau i el desenvolupament comunitari a Colòmbia, que durà a terme un taller de hip hop, dirigit a jovent a partir de 12 anys, a les 18 h a l’Espai Jove Kesse, i a les 21 h un espectacle musical de hip hop que porta per títol "Tiraderas per la pau".

Totes les activitats són de lliure accés amb aforament limitat, i han tingut la col·laboració de diferents entitats: URV-Solidària, el Centre d’Estudis de Dret Ambiental de la URV (CEDAT), Una Finestra al Món i l’Escola Municipal de Música.

Segells de reconeixement d'administració oberta