Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2020 La programació d'Estiu de Cooperació proposa un microcicle i cinc activitats a l'entorn del desplaçament forçat i el refugi

La programació d'Estiu de Cooperació proposa un microcicle i cinc activitats a l'entorn del desplaçament forçat i el refugi

La programació d'Estiu de Cooperació proposa un microcicle i cinc activitats a l'entorn del desplaçament forçat i el refugi

Les activitats, que es desenvoluparan durant els mesos de juny i juliol, inclouen tres espectacles infantils relacionats amb les migracions
11/06/2020
Programa en pdf Invitacions per activitats * 

 

Durant els mesos de juny i juliol tornen a Tarragona les propostes d’estiu del Departament de Cooperació, que, ja en la seva desena edició, presenta una sèrie de propostes pensades per a tots els públics i que enguany consta d’un microcicle i de cinc activitats gratuïtes, que reflexionaran a l’entorn de les condicions i les circumstàncies de les persones que viuen en situació de desplaçament forçat o refugi.

Aquesta programació s’organitza des del Departament de Cooperació, per tal d’impulsar la reflexió i el discurs crític entre la ciutadania de Tarragona i amb l’objectiu de consolidar iniciatives i activitats que fomentin el respecte dels drets humans, la construcció de la cultura de pau i l’educació per la justícia global.

En aquesta edició, que comptarà amb un microcicle en línia i cinc activitats gratuïtes, es vol focalitzar la mirada en una de les grans crisis existents a nivell global per donar a conèixer la situació i el patiment de les persones que es veuen obligades a deixar la seva llar i del camí que han d’emprendre per diverses causes com poden ser la persecució, el conflicte, la violència o les migracions degut al canvi climàtic.

A partir del 22 de juny es realitzarà el microcicle en línia sobre les migracions, els desplaçaments forçats i el refugi que té com a finalitat fomentar la reflexió sobre les condicions de les persones que es troben en aquesta situació per diverses causes

Tindrà una durada de quatre dies i inclourà la col·laboració d’Stop Mare Mortum, Una finestra al món, ACNUR i Susana Borràs (Investigadora del Centre d’Estudis de Dret Ambiental de Tarragona) que oferiran informació sobre els refugiats sahrauís, les migracions climàtiques i la situació de les persones desplaçades i refugiades amb l’actual crisi sanitària. També es proposaran recursos audiovisuals i revistes per donar a conèixer les condicions i vulneracions de drets humans que pateixen les persones en aquesta situació.

Aquesta divulgació es realitza mitjançant la web de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona, el perfil de Twitter, la pàgina de Facebook, el perfil a Instagram i el canal de YouTube

Activitats

  • Tres espectacles infantils que tindran lloc els dimecres 8, 15 i 22 de juliol a les 19 h a l’Espai Jove la Palmera, de la mà del col.lectiu Entret(r)es, la Cia Dosdetres i l’Associació Crear Comú. Endinsaran als infants i adults en el món dels viatges i els desplaçaments per terra i per mar així com en els contes fruits de les migracions, alguns acompanyats amb timbal i altres amb clau de teatre però totes amb bosses plenes d’esperança, enyorança, amistat i solidaritat.
  • Xerrada en línia amb ACNUR, 17 de juliol a les 13 h a través de la web de Cooperació i xarxes socials. Serà una xerrada en directe sobre desplaçaments forçats, refugi i l’apatrídia acompanyats de Natàlia Anguera, directora general del Comité Català d’ACNUR i un testimoni que podrà explicar la seva experiència.
  • Activitat cultural per adults. El dimecres 29 de juliol a les 20 h per concloure el cicle d’estiu es presenta la Tarda amb Cooperació a l’Espai Jove La Palmera, on tindrà lloc l’espectacle El viatge d’en Rachid, una narració de Karme González i acompanyament musical de Carles Sabaté. Altrament, podrem sentir les reflexions sobre migracions, desplaçamets forçats i refugi a càrrec de les entitats d’Stop Mare Mortum i Una finestra al món.  

 

 

* Degut a l’actual crisi sanitària el format de l’espai s’ha adaptat a la nova situació seguint les recomanacions sanitàries actuals, per tant, la capacitat de l’Espai Jove La Palmera s’ha reduït i, a diferència d’altres anys, serà necessària la reserva prèvia per accedir als espectacles. Les reserves prèvies per assistir als espectacles estaran disponibles a partir del 18 de juny a www.tarragonajove.org.

Les actuacions també es podran seguir en directe a través de la web de Cooperació per tal que les persones que no puguin accedir presencialment tinguin l’opció de gaudir de les activitats.

Segells de reconeixement d'administració oberta