Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2020 Lectura del Manifest amb motiu del Dia Mundial contra la Pena de Mort

Lectura del Manifest amb motiu del Dia Mundial contra la Pena de Mort

Lectura del Manifest amb motiu del Dia Mundial contra la Pena de Mort

Ha tingut lloc aquest matí, a les escales de l'Ajuntament
Lectura del Manifest amb motiu del Dia Mundial contra la Pena de Mort Foto: David Oliete
30/11/2020

L’any 2016 l’Ajuntament de Tarragona es va adherir a la xarxa Ciutats per la Vida / Ciutats contra la Pena de Mort, una iniciativa promoguda per la Comunitat de Sant Egidi, amb el suport d’organitzacions i institucions d’arreu del món, entre elles Amnistia Internacional. Actualment la xarxa està integrada per més de 2.000 ciutats d’arreu del món. És per aquest motiu que aquest matí s'ha dut a terme un acte de lectura del manifest i al vespre s'il·luminarà en blau l'edifici del Palau Municipal i el monument de la Torre dels Vents. A l'acte hi ha participat un regidor de cada grup municipal, un representant d'Amnistia Internacional, el conseller de Cooperació, Hermán Pinedo i l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà.

Tal com es recull a l’informe mundial sobre la pena de mort d’Amnistia Internacional, almenys 657 persones van ser executades l’any 2019 en 20 països. Es tracta d’una reducció del 5% respecte al 2018 i és la xifra més baixa enregistrada per Amnistia Internacional en l’última dècada. Tanmateix, nombrosos països segueixen posant en pràctica la pena de mort sense restriccions, i al finalitzar el 2019 es tenia constància que almenys hi havia al món 26.604 persones condemnades a mort.

Segells de reconeixement d'administració oberta