Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2021 Tarragona celebra aquest dissabte el Dia Internacional de les Persones Migrades

Tarragona celebra aquest dissabte el Dia Internacional de les Persones Migrades

Tarragona celebra aquest dissabte el Dia Internacional de les Persones Migrades

El Parc Saavedra acollirà la primera Fira Intercultural de 12 a 17.30 h
17/12/2021

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones Migrades, Tarragona acull aquest dissabte, 18 de desembre, un seguit d’actes per commemorar aquesta diada. La Conselleria de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Tarragona, juntament amb la Taula Intercultural de la ciutat, organitzen la Fira Intercultural, un espai on es barrejarà la cultura de diversos països mitjançant mostres folklòriques de dansa, música i gastronomia d’arreu i on la ciutadania podrà endinsar-se i conèixer la diversitat cultural que presenta la ciutat. La festa comptarà també amb un espai d’activitats i tallers infantils per tal que els nens i nenes puguin gaudir de la cita. La Fira Intercultural de Tarragona es durà a terme al Parc Saavedra de 12 a 17.30 h.  

A les 18 h, a la plaça de la Font, es llegirà el Manifest de la Taula Intercultural. Manifest celebratiu i reivindicatiu que destacarà diversos temes al voltant de les polítiques migratòries a la ciutat. Finalment, la celebració acabarà a les 19 h amb el cinefòrum de la pel·lícula Mediterráneo, a l’Antiga Audiència, a càrrec d’activistes d’Opens Arms. 

El conjunt d’actes del Dia Internacional de les Persones Migrades està emmarcat en la programació de la Setmana dels Drets i Humans i Persones Migrades, coorganitzada per la Coordinadora d'ONG de Tarragona i Taula intercultural de Tarragona i les conselleries de Nova Ciutadania i de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona. 

El Dia Internacional de les Persones Migrades va ser proclamat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 4 de desembre de l’any 2000, davant l’interès de la comunitat internacional en protegir efectivament i plena els drets humans de totes les persones migrants, i destacant la necessitat de seguir tractant d’assegurar el respecte dels drets humans i les llibertats fonamentals de totes les persones migrants. 

Segells de reconeixement d'administració oberta