Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2021 El conseller de Cooperació rep als representants d'ACOES, una associació que treballa amb joves a Hondures

El conseller de Cooperació rep als representants d'ACOES, una associació que treballa amb joves a Hondures

El conseller de Cooperació rep als representants d'ACOES, una associació que treballa amb joves a Hondures

L’entitat està duent a terme un projecte finançat per l'Ajuntament de Tarragona
El conseller de Cooperació rep als representants d'ACOES, una associació que treballa amb joves a Hondures Foto: Manel R. Granell.
27/10/2021

Aquest dijous han visitat Tarragona Álvaro Ramos, coordinador de projectes d’ACOES Hondures i Mariona Aixelà, membre d’ACOES Catalunya. Han fet unes xerrades a l’alumnat de l’Escola Joan XXIII i s’han reunit amb el conseller de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona Hermán Pinedo. La visita s’emmarca en el projecte Reforç de les habilitats i competències del jovent vulnerable a Hondures, finançat pel Departament de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona, en la convocatòria de subvencions d’enguany.  

ACOES Catalunya és una associació sense ànim de lucre que va néixer l’any 2001, amb el propòsit de donar suport a projectes de desenvolupament que impulsa a Hondures. L’entitat forma part d’una extensa xarxa d’associacions distribuïdes per tota la geografia estatal i està formada íntegrament per a persones voluntàries. També fa una tasca important a Catalunya, sent un punt d’aproximació cultural entre la societat catalana i hondurenya.  

A través d’aquest projecte, que s’està duent a terme a l’escola Sta. Teresa, de la Colònia Nueva Capital, a Tegucigalpa, es garanteix l’accés a la universitat de més de 100 joves (55 dones i 50 homes). Oferint-los l’acompanyament necessari, tant psicològic com acadèmic, s’assegura el seu procés formatiu i es contribueix, en definitiva, a revertir situacions de pobresa de les seves colònies i comunitats d’origen.  

Segells de reconeixement d'administració oberta