Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2021 Primavera amb Cooperació presenta una programació a l'entorn de la defensa dels drets humans i les relacions desiguals de poder i gènere

Primavera amb Cooperació presenta una programació a l'entorn de la defensa dels drets humans i les relacions desiguals de poder i gènere

Primavera amb Cooperació presenta una programació a l'entorn de la defensa dels drets humans i les relacions desiguals de poder i gènere

Les activitats es desenvoluparan des del 8 d'abril fins al dia 1 de juny
Primavera amb Cooperació presenta una programació a l'entorn de la defensa dels drets humans i les relacions desiguals de poder i gènere El conseller de Cooperació, Hermán Pinedo, amb Laura de la Morena, coordinadora de l'exposició "Mirades del món".
07/04/2021

​Aquesta primavera ve carregada de solidaritat i tolerància amb la programació de la Conselleria de Cooperació, que des del 8 d'abril fins al proper 1 de juny proposa 7 activitats de qualitat. El conseller Herman Pinedo l'ha presentada aquest dimecres i ha remarcat que una de les tasques de la Conselleria és la promoció d’iniciatives i activitats locals amb l’objectiu de fomentar, entre els tarragonins i tarragonines, un món més just i la creació d’una consciència de ciutadania global. 

Amb l’objectiu de visibilitzar les injustícies, les desigualtats i la interdependència entre totes les accions així com la necessitat d’un canvi en les nostres actituds, en aquesta edició es treballen dos eixos temàtics: la defensa dels drets humans i l’educació per a la Justícia Global. Les principals activitats són gratuïtes i d'una banda trobem el curs en línia Canvi de paradigma. Educació per la Justícia Global, una formació dirigida especialment a personal d’ONG, professorat, educadors i educadores, on es reflexionarà sobre els reptes actuals i com afecten a la tasca educativa. El curs té una durada de 15 h i començarà el pròxim 20 d’abril. Les inscripcions es poden realitzar al web TarragonaJove.

També es presenta l'exposició "Viure defensant drets", que tindrà lloc del 3 al 29 de maig al Pati Jaume I que vol ser un reconeixement, a través de 20 relats, a persones, organitzacions i comunitats que treballen dia a dia per la promoció dels drets humans, fent front a contextos violents i adversos. 

  • Les altres activitats que es duran terme i que estan organitzades per entitats del Consell Municipal de Cooperació són: l'exposició "Mirades del Món", que estarà oberta fins el dia 11 d’abril al Museu d’Art Modern de Tarragona. A través d’obres d’art es recull les mirades d’infants sobre les diferències i similituds de diverses parts del món.
  • L'exposicions "Emergència Pandèmia COVID19 Tarragona", que mostra el treball de Mans Unides enfront la pandèmia als països del Sud, que s'exposarà als centres Cívics de Sant Salvador i Bonavista durant els mesos d’abril i maig.
  • La mostra de la Fundació Vicente Ferrer, "Viatge a la ciutat de l'infinit", que es podrà veure fins al 30 d'abril al centre Cívic Sant Pere i Sant Pau. 

Finalment destacar el curs en línia Acció Humanitària: Ajuda i Emergència, organitzat per la URV Solidària del 4 al 27 de maig. Les inscripcions es poden realitzar a www.urv.cat/urvs.  

En el marc del Dia Mundial del Comerç Just i de les Finances Ètiques tindrà lloc la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica de Tarragona, que aquest any celebra el 20è Aniversari i vol visibilitzar les injustícies i desigualtats entorn els diferents sectors del comerç internacional. L’activitat està organitzada per la Xarxa d’entitats Som Comerç Just i Banca Ètica de Tarragona. 

Degut a la situació sanitària actual, les activitats organitzades pel Departament de Cooperació tindran en compte totes les recomanacions sanitàries actuals. Tanmateix, es realitzaran les adaptacions necessàries per tal d’adequar-nos a la normativa sanitària vigent. 

Consulteu totes les activitats del cicle Primavera amb Cooperació (PDF).

Segells de reconeixement d’administració oberta