Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2022 Cooperació presenta una jornada de debat sobre justícia climàtica i transformacions ecosocials

Cooperació presenta una jornada de debat sobre justícia climàtica i transformacions ecosocials

Cooperació presenta una jornada de debat sobre justícia climàtica i transformacions ecosocials

La jornada tindrà lloc el divendres 13 de maig al Campus Catalunya de la URV i a Casa Canals
02/05/2022

Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa la Jornada "Justícia Climàtica i Transformacions Ecosocials" que tindrà lloc el proper divendres 13 de maig al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (URV) al matí i a la Casa Canals, per la tarda. La jornada es fa “amb l’objectiu de crear un espai de diàleg i intercanvi de coneixements i experiències”, segons ha aportat el regidor de Joventut i Cooperació, Hermán Pinedo, “perquè la crisi energètica ens repta a buscar noves maneres de relacionar-nos amb nosaltres mateixos, amb altres societats i amb el planeta”, ha conclòs.

Al matí, Diana Martínez, defensora de drets humans a Colòmbia, explicarà la seva experiència i per la tarda serà el torn d’Antonio Turiel, reconegut físic i divulgador científic, investigador del CISC i expert en recursos energètics. També hi haurà Aurora Sáez, responsable de l’entitat de cooperació i feminista CooperAcció; que presentarà les conclusions del Diagnosi feminista sobre les lluites mediambientals al Camp de Tarragona i, finalment, Isabel Vilaseca, d’Enginyeries sense Fronteres, quI parlarà sobre el dret humà a l’aigua i al sanejament davant l’emergència climàtica. Finalment hi haurà una taula rodona amb diverses veus i la presentació del resultat final de Laboratori del Planeta: un workshop experimental, creat per Farners Rubio, la Raquel Méndez i Gabriela Basin, al costat de joves de Tarragona; que debat sobre l’Artivisme creatiu, la justícia climàtica i la transformació ecosocial.  

La roda de premsa d’aquest matí s’ha dut a terme a l’estació d’autobusos, lloc de pas de persones que arriben o marxen de la nostra ciutat contínuament, perquè es on s’ha ubicat, fins al 16 de maig, l’exposició "Migració i desplaçaments de les persones per causes ambientals", que visibilitza com el canvi climàtic està afectant les vides de les persones, ja que han de desplaçar-se dels seus pobles i ciutats exclusivament per aquest motiu. L’exposició, una sèrie de tòtems amb il·lustracions i textos divulgatius, és part d’un projecte dut a terme per l'Associació Entrepobles i l’Institut de Drets Humans de Catalunya. 

La Jornada ha estat impulsada pels Departaments de Joventut i Cooperació, amb la col·laboració del Centre d’Estudis de Dret Ambiental i la Xarxa de Cooperació al Desenvolupament del Sud. És a més, l’activitat central d’un conjunt d’iniciatives dutes a terme en el marc del cicle Climactives.

Segells de reconeixement d'administració oberta