Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2022 La Conselleria de Cooperació porta Àfrica a la pantalla

La Conselleria de Cooperació porta Àfrica a la pantalla

La Conselleria de Cooperació porta Àfrica a la pantalla

L'Espai Jove La Palmera acollirà el Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya els dimecres de juliol a la nit
21/06/2022

En el marc del Festival d’Estiu La Palmera, Tarragona acollirà la primera edició del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC), una iniciativa impulsada per l’entitat CinemÀfriques i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Aquesta proposta gratuïta, que també es podrà veure en altres municipis de Catalunya, compta amb el suport de la Conselleria de Cooperació i se celebrarà els dimecres 13, 20 i 27 de juliol a les 22 h a l’Espai Jove La Palmera. 

Segons el conseller de Cooperació, Hermán Pinedo, “amb aquest festival de cinema es vol contribuir a la construcció d’una societat catalana antiracista, intercultural i cohesionada”. Per a Pinedo “el cinema i la cultura són una eina de transformació social i apropen a l’audiència les cinematografies africanes per trencar prejudicis”.  

Les projeccions, que comptaran amb sessions de cinefòrum, pretenen donar al públic diferents perspectives de la cinematografia africana i posar sobre la taula les noves mirades i narratives d’aquest cinema que se centra en tres eixos: migracions, colonialisme i feminismes. La cartellera d’aquest festival compta amb els títols We exist tour project de Lucian Segura (dia 13), L’escriptor d’un país sense llibreries de Marc Serena (dia 20) i Astel de Ramata-Toulaye Sy i La petite vendeuse du soleil de Djibril Diop Mambèty (dia 27). En aquests debats ens acompanyaran l’equip del FICAC, així com el director del documental We exist, Lucian Segura i l’escriptor Juan Tomás Ávila, protagonista de la pel·lícula L’escriptor d’un país sense llibreries.

Paral·lelament al festival, durant el mes de juliol es pot visitar al Mercat Central de Tarragona l’exposició "The Backway", un projecte de Ruido Photo sobre la ruta migratòria des de l’Àfrica de l’Oest cap a Europa per respondre què passa abans d’arribar al Mediterrani. I també, un microcicle en línia que ajudarà a contextualitzar el festival amb publicacions d’articles sobre el continent africà i les seves diàspores.  

Per a més informació, consulteu el fullet informatiu amb tota la programació (PDF).

Segells de reconeixement d'administració oberta