Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2022 La II Setmana dels Drets Humans girarà a l'entorn de la lluita contra el canvi climàtic

La II Setmana dels Drets Humans girarà a l'entorn de la lluita contra el canvi climàtic

La II Setmana dels Drets Humans girarà a l'entorn de la lluita contra el canvi climàtic

Les activitats tindran lloc del 10 al 17 de desembre en diferents espais de la ciutat
29/11/2022

La Coordinadora d'ONG de Tarragona, amb la col·laboració de la Conselleria de Cooperació, presenta la II Setmana dels Drets Humans de Tarragona sota el títol Emergència climàtica, un desafiament per als drets humansLa programació serà del 10 al 17 de desembre i s’han programat 8 activitats de cinema , dansa, teatre, activitats infantils, col·loquis i exposicions, entre d’altres; que enguany tenen com a eix central l’emergència climàtica.  

Aquesta setmana és una gran oportunitat per conèixer la situació dels drets humans des de diferents vessants i perspectives, a través d’experiències en primera persona i de la ma d’aquestes entitats i que, en definitiva, pretenen sensibilitzar-nos sobre l’estat dels drets humans i les seves vulneracions a tot el món.  

El dissabte dia 10 serà el tret de sortida a les 11 h del matí amb l’acte de Commemoració del Dia dels Drets Humans amb la lectura del manifest Primer la Vida: no ens n’oblidem, segueixen morint d’Stop Mare Mortum, que estarà acompanyat de música, batukada, poesia i activitats per a infants. Per la tarda, a les 16 h a la Floresta, es farà un acte d’homenatge a Paco Xammar, activista i membre del Comitè de Solidaritat Oscar Romero.  

El dijous 15 per la tarda, continuen els actes, també a plaça Corsini amb la presentació del Mural de la II Setmana dels Drets Humans, a càrrec de les dissenyadores Cecilia Lloret i Tatiana Tambasco, i amb l’ espectacle de dansa La dona dels mils colors, a càrrec de Pioneros del Ritmo Tarraco, inspirat en la mare terra.  

Els actes continuaran el cap de setmana amb la projecció de 50º C, un documental de SICOM i Entrepobles, que ofereix una visió del que suposa el canvi climàtic i l’augment de la temperatura global Això serà el divendres 16 a les 19h a l’Espai Jove Kesse.   

Dissabte hi tornarà a haver cita a la plaça Corsini, amb un matí carregat de jocs, els Drets Humans en joc  i una performance teatral Embolicades de Tornavís Teatre, sobre el consumisme.   

La setmana tanca amb dues exposicions, una al vestíbul de l’Institut Tarragona sota el títol "Art i Drets Humans", feta conjuntament amb Amnistia Internacional i l’altra al Mercat de Torreforta amb el títol "Exposició d’Electrònica justa: de la mina a l’abocador", organitzada per SETEM.  

Consulteu el programa complet de la II Setmana dels Drets Humans (PDF).

Segells de reconeixement d'administració oberta