Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2022 L'Ajuntament de Tarragona col·labora amb el joc virtual "Trivial ODS" de la Creu Roja

L'Ajuntament de Tarragona col·labora amb el joc virtual "Trivial ODS" de la Creu Roja

L'Ajuntament de Tarragona col·labora amb el joc virtual "Trivial ODS" de la Creu Roja

Es tracta d'un projecte d'educació per al desenvolupament que es presenta en un format lúdic i d'entreteniment.
L'Ajuntament de Tarragona col·labora amb el joc virtual "Trivial ODS" de la Creu Roja Captura de pantalla del Trivial ODS.
25/01/2022

La conselleria de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona ha col·laborat en el projecte "Trivial ODS", una iniciativa de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de la Creu Roja. L'Ajuntament hi ha col·laborat a través de la convocatòria de projectes d'educació per al desenvolupament que impulsa el consistori. El "Trivial ODS", tal i com se l'anomena, es defineix en una proposta lúdica i entretinguda per a tothom. Es tracta d'un espai web on els participants hi trobaran un qüestionari que, alhora que ofereix una experiència divertida, afavoreix el fet de tenir una primera presa de contacte amb els ODS i la seva divulgació, a través d’una proposta atractiva i reptadora. 

El Trivial ODS consta de 5 preguntes que s’han de respondre abans que s’esgoti el temps, per tal d’aconseguir els 5 formatgets que corresponen amb les 5 categories en què s’han agrupat els ODS: persones, prosperitat, pau, planeta i aliances.

Després de cada resposta s'ofereix una breu explicació d'aquesta, amb l'objectiu d'enfortir l'experiència d'aprenentatge. Finalitzada la partida, es convida a la persona concursant a compartir el joc amb els seus amics, amigues i familiars i s’ofereix la possibilitat d’introduir una reflexió o comentari sobre la implementació local de l’Agenda2030. 

A fi d’arribar al màxim nombre de persones, el joc s’ha desenvolupat en català i castellà, i s’ha creat una versió dirigida a infants (a partir dels 9-10 anys) i una per a joves i adults. D’aquesta manera, les preguntes s’adapten a l’edat dels participants, per tal que la partida resulti més profitosa. 

El joc està disponible a l’adreça www.trivialods.com 

 

Segells de reconeixement d'administració oberta