Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2022 Tarragona celebra el Dia 'Ciutats per la Vida / Ciutats contra la pena de mort' amb la lectura del manifest

Tarragona celebra el Dia 'Ciutats per la Vida / Ciutats contra la pena de mort' amb la lectura del manifest

Tarragona celebra el Dia 'Ciutats per la Vida / Ciutats contra la pena de mort' amb la lectura del manifest

Amnistia Internacional calcula que almenys 579 persones van ser executades l'any 2021
30/11/2022

Avui 30 de novembre se celebra el dia Ciutats per la Vida/ Ciutats contra la pena de mort, iniciativa a la qual la ciutat de Tarragona hi està adherida des del 2016 i per aquest motiu aquest dimecres davant la façana de l’Ajuntament, s’ha fet la lectura del manifest. Enguany ha anat a càrrec de Remei López, de la comunitat de Sant Egidi i professora del col·legi de Teresianes, i d’un alumne de l’Institut Tarragona, així com de representants polítics.  

Des de l’Institut Tarragona estan treballant la temàtica dels drets humans amb l’exposició "Art i Drets Humans", de l’ONG Amnistia Internacional i junt amb aquesta entitat, han decidit que un representant de l’alumnat llegeixi una part del manifest, tot i que n’han vingut d’altres del mateix institut.  

Les xifres

Segons les dades recollides a l’informe mundial sobre la pena de mort d’Amnistia Internacional, almenys 555 homes i 24 dones van ser executades l’any 2021, en 18 països, el que suposa un augment del 20 % respecte l’any anterior. D'altra banda, al finalitzar el 2021 es tenia constància que al món hi havia almenys 28.670 persones condemnades a mort.  

Cal tenir en compte que Bielorússia, Emirats Àrabs Units i Japó van reprendre les execucions i que Amnistia Internacional no ha tingut constància de les execucions realitzades durant l’any 2021 a l’Índia, Qatar o Taiwan on sí que es van registrar l’any 2020. Tanmateix, s’ha de valorar positivament els passos donats per Serra Lleona, Kazakhstan, Papua Nova Guinea i Malàisia en l’abolició de la pena de mort.   

Segells de reconeixement d'administració oberta