Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2023 ‘Àfrica a la pantalla’ torna aquest dimecres a Tarragona

‘Àfrica a la pantalla’ torna aquest dimecres a Tarragona

‘Àfrica a la pantalla’ torna aquest dimecres a Tarragona

És el Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya que tindrà lloc a l’Espai Jove La
10/07/2023

‘Àfrica a la Pantalla’ torna aquest dimecres 12 de juliol a Tarragona. Es tracta de la segona edició del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya-FICAC que tindrà lloc a l’Espai Jove La Palmera. El festival, organitzat conjuntament pel Servei Municipal de Cooperació, CinemÀfriques i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, s’inaugurarà aquest dimecres a les 21.30 h en un acte en el qual assistirà el membre del Sindicato Mantero Barcelona, Lamine Sarr

El festival és itinerant i els diferents films es podran veure per tot el territori català fins al desembre del 2023. Les sessions comptaran amb cinefòrum i volen apropar a la ciutadania les cinematografies africanes per trencar prejudicis i canviar la imatge que es projecta del continent africà. També contribueixen en la construcció d’una societat catalana antiracista, intercultural i cohesionada utilitzant el cinema com eina de transformació social.     

Després de l’acte inaugural d’aquest dimecres, es projectarà Farewell Amor, un film que explica la història d’un migrant angolès que viu als Estats Units, i el retrobament amb la seva família després de 17 anys. La segona projecció serà Manoliño Nguema, el dimecres 19 de juliol. El documental conduirà el públic de la Guinea postcolonial i l’Espanya franquista fins a l’actualitat dels dos països a través del viatge personal i creatiu de l’artista Marcelo Ndong.     

El FICAC tancarà el dimecres 26 de juliol amb dos títols que plantegen un diàleg sobre el fet de si es pot viure en contra d’una pressió social que manté vives idees retrògrades. El curtmetratge Masquerade acompanya la Salewa en el seu retorn de Londres a Nigèria, un viatge que la portarà al seu passat. I la pel·lícula Lingui. Lazos Sagrados, se situa a la capital del Txad per explicar la història de l’Amina i la seva filla, que està embarassada i vol avortar. Aquest fet les enfronta a una situació complicada en un país on l’avortament està condemnat legalment i moralment.   

Pla Local de Cooperació   

El FICAC és una de les activitats incloses en el programa ‘Estiu amb Cooperació 2023’, una de les actuacions emmarcades en el Pla Local de Cooperació 2023-2024 aprovat el passat mes d’abril. Aquest pla posa al centre i coordina les polítiques municipals de cooperació. Els principals objectius d’aquest pla són enfortir, donar visibilitat i suport a totes les entitats de l’àmbit de la cooperació; i conscienciar la ciutadania davant la necessitat d’un canvi de mirada per construir un món més equitatiu i que posi les persones al centre.  

Segells de reconeixement d'administració oberta