Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2023 Cooperació proposa un estiu amb destacades projeccions de cinema africà

Cooperació proposa un estiu amb destacades projeccions de cinema africà

Cooperació proposa un estiu amb destacades projeccions de cinema africà

Les activitats del cicle Cultura o Extinció plantegen debats sobre l'emergència climàtica
06/06/2023

Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa la programació d’Estiu amb Cooperació 2023 que es durà a terme del 12 de juny al 26 de juliol i que compta amb vuit activitats gratuïtes i que s’emmarquen en diferents propostes com són el Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya – FICAC i el cicle Cultura o Extinció de l’Ajuntament i que engloba diferents departaments.   

La programació d’aquest estiu proposa un seguit d’activitats per fomentar el debat i la reflexió amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat d’un canvi de mirada i la urgència d’una transformació en l’actual model de desenvolupament. Fent de la cultura una peça clau per la transformació social a través de projeccions cinematogràfiques, fotografia i xerrades.  

Tarragona acull doncs, per una banda, els dies 12, 19 i 26 de juliol la 2a edició del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya – FICAC,  una iniciativa impulsada per l’entitat CinemÀfriques i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que consta de diferents projeccions i cinefòrums, que es durà a terme a les 22 h a l’Espai Jove La Palmera. Com a valor afegit, aquest any se celebrarà l’acte inaugural a Tarragona on participaran les entitats organitzadores (CinemÀfriques i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament) i tindrà lloc a les 21.30 h.  

Les pel·lícules escollides ens parlen de les migracions amb la projecció de Farewell Amor; el colonialisme amb Manoliño Nguema i els feminismes amb Masquerade i Lingui. Lazos Sagrados; abordant la mirada cinematogràfica corresponent en cada cas dins la cinematografia africana, amb la voluntat de posar sobre la taula les noves mirades i narratives d’aquest gènere.   

Per altra banda, el 20 de juny, Dia Internacional de les Persones Refugiades, es realitzarà la lectura del manifest i s’acollirà una exposició per visibilitzar la situació que pateixen milions de persones desplaçades forçosament, sol·licitants d’asil i apàtrides així com les vulneracions que pateixen, aquesta es podrà visitar al Pati Jaume I del 12 al 21 de juny. 

En darrer lloc i en el marc del cicle Cultura o Extinció, s’han coorganitzat diverses xerrades entorn els reptes i els límits que haurem d’afrontar dins d’un planeta finit i com la cultura pot contribuir per adaptar-nos a noves realitats. En aquest cas tindrem una sèrie de converses a les 19 h a l'Espai Jove La Palmera que seran coordinades pel fotògraf i geògraf tarragoní Rafel López Monné, qui ens portarà a debat l’arquitecte Toni Gironès, el col·lectiu La Liana o propostes d’ecofeminisme i sobirania alimentària amb Gustavo Duch i Marta Pasqual, entre d’altres.   

Consulteu la programació completa d'Estiu Cooperació 2023.

Segells de reconeixement d'administració oberta