Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2023 L'Ajuntament de Tarragona s'adhereix al Dia Mundial de les Persones Refugiades

L'Ajuntament de Tarragona s'adhereix al Dia Mundial de les Persones Refugiades

L'Ajuntament de Tarragona s'adhereix al Dia Mundial de les Persones Refugiades

En l'acte, presidit per l'alcalde de Tarragona, s'ha llegit el manifest que reclama defensar “el dret de refugi i l’obligació d’una acollida digna”
L'Ajuntament de Tarragona s'adhereix al Dia Mundial de les Persones Refugiades Foto: Tjerk van der Meulen.
20/06/2023

La porta principal del Palau Municipal ha acollit aquest dimarts la lectura del manifest amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades. L'acte ha estat presidit per l'alcalde  de Tarragona, Rubén Viñuales, i la lectura del manifest ha anat a càrrec de la consellera de Cooperació, Cecilia Mangini, entre altres consellers i conselleres municipals. 

L'alcalde, que ha estat l'encarregat de cloure l'acte, ha manifestat que avui "és un dia d'unitat del municipalisme català per lluitar contra un dels drames més grans que pateix el món, amb persones que moren pel simple fet de voler millorar la seva vida. Per això avui, tots els tarragonins i tarragonines diem de manera unitària que Tarragona és una ciutat d'acollida, que Tarragona és una ciutat de refugi". 

Per la seva banda, Mangini ha recordat que l'any 2021 les Nacions Unides "van declarar el dia 20 de juny com el Dia Mundial de les Persones Refugiades amb l'objectiu de treure de l'oblit la dramàtica situació que viuen al món milions de persones desplaçades forçosament, sol·licitants d'asil i apàtrides'. "Tarragona, com a membre del Fons Català de Cooperació per al Desenvolupament, se suma avui a la lectura d'aquest manifest en el marc de la campanya Siguem Refugi", ha afegit. 

Arsal: l’impacte de la guerra en 300 km2 

Aquest dimarts i fins demà 21 de juny, encara es podrà veure l’exposició "Arsal: l’impacte de la guerra en 300 km2". Es tracta d’una mostra fotogràfica dels periodistes Nilton Torres i Raquel Barrera que ressegueix la història d'Arsal, una localitat libanesa fronterera amb Síria que va acollir fins a 120.000 persones, arran de la guerra. La convivència entre la població migrant i la local o el perill de les mines antipersones són algunes de les principals amenaces per al seu desenvolupament. 

Aquesta exposició es va inaugurar el passat 12 de juny en el marc del Dia Mundial de les Persones Refugiades que es commemora aquest dimarts i de la programació d'estiu del Servei Municipal d'Ocupació.

Consulteu el manifest del Dia Mundial de les Persones Refugiades 2023 (PDF).

Consulteu la programació completa d'Estiu amb Cooperació 2023.

Segells de reconeixement d'administració oberta