Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2023 Tarragona diu no a les guerres en la tercera Setmana dels Drets Humans

Tarragona diu no a les guerres en la tercera Setmana dels Drets Humans

Tarragona diu no a les guerres en la tercera Setmana dels Drets Humans

Les activitats estan organitzades per la Coordinadora d’ONG de Tarragona i compta amb el suport de l’Ajuntament
Tarragona diu no a les guerres en la tercera Setmana dels Drets Humans Foto: Tjerk van der Meulen.
20/11/2023

Del 10 al 17 de desembre Tarragona tornarà a acollir la Setmana dels Drets Humans, en la què serà la seva tercera edició, aquest any amb els conflictes armats com a eix i amb el lema ‘Diguem NO a les guerres. Defensem la Pau’

La Coordinadora d'ONG's de Tarragona és un any més l’organitzadora de la programació, que compta amb el suport del Servei Municipal de Cooperació de l’Ajuntament i que enguany està conformada d’11 propostes entre cinema, activitats infantils, col·loquis i exposicions. 

La consellera de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona, Cecilia Mangini, ha expressat avui durant la presentació que “la Setmana dels Drets Humans pretén sensibilitzar-nos i és absolutament necessària. En aquesta època dir no a les guerres torna a ser malauradament de vital importància, no podem oblidar els més de 33 conflictes armats al món”. La consellera Mangini ha aprofitat l’ocasió per repassar els fets succeïts i recordar “les intenses hostilitats i les condicions desesperades en què es troba la població civil a la franja de Gaza”.  

Durant la presentació del programa d’actes, membres de la Coordinadora d’ONG's de Tarragona han llegit també el manifest “Diguem No a les guerres. Defensem la Pau”. Tal com ha assenyalat Josep Naval en llegir-lo, “ara que fa 75 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans, donem-li una oportunitat a la pau. Reflexionem amb aquesta III Setmana dels Drets Humans sobre dos fets antagònics: les guerres i la destrucció dels drets humans que aquestes comporten; i la pau, sense la qual no hi ha drets humans”. 

Les activitats de la tercera edició de la Setmana dels Drets Humans 

D’entre les activitats programades per aquesta tercera edició de la Setmana dels Drets Humans es troba la lectura del manifest i acció performativa per la pau “Migrants fugint de la guerra” a càrrec d’Stop mare Mortum, el dia 10 de desembre; la projecció el dia 14 del documental Insumisas. Mujeres en lucha en el Sáhara Occidental, d’Una finestra al Món i de Sàhara Dempeus; La conferència de Gervasio Sánchez La guerra no és un espectacle, el dia 15; el taller La dignitat és el que importa, que compta amb la col·laboració de l’SCAN Festival de Fotografia; i adreçat als més petits de la casa, els contes cooperatius al raconet lector, els dies 12 i 19 a càrrec d’Agus Farré al Centre Cultural Antic Ajuntament. 

Consulteu el programa d'actes complet de la III Setmana dels Drets Humans (PDF).

Segells de reconeixement d'administració oberta