Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2024 Cooperació presenta una programació sensibilitzada amb el canvi climàtic i les injustícies socials

Cooperació presenta una programació sensibilitzada amb el canvi climàtic i les injustícies socials

Cooperació presenta una programació sensibilitzada amb el canvi climàtic i les injustícies socials

En col·laboració amb el Festival de cinema Africà, es projectaran quatre pel·lícules
Cooperació presenta una programació sensibilitzada amb el canvi climàtic i les injustícies socials Joan Carles Borrachero
18/06/2024

Aquest matí s’ha celebrat en roda de premsa la presentació de la programació de l’àrea de Cooperació, on, la seva consellera, Cecília Mangini, ha destacat les més de 15 activitats i 4 projeccions vingudes del Festival de cinema Africà. La programació d’aquest estiu proposa un seguit d’activitats culturals per tal de fomentar el debat i la reflexió, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d’un canvi de mirada, i la immediatesa d’una transformació en l’actual model de desenvolupament. Fent de la cultura una peça clau per la transformació social a través de projeccions cinematogràfiques, fotografia, cuina, dansa, música i espais de conversa i enteniment.

D'una banda, del 19 al 21 de juny al Refugi 1 del moll de costa tindran lloc els col·loquis del cicle Cultura o Extinció; posant el focus en la urgència d’encarar l’emergència climàtica existent, fent de l’activitat cultural una eina de transformació social i com pot contribuir a adaptar-nos a noves realitats. Seran conduïdes pel col·lectiu Liana i veurem des de tallers de dansa; sessions musicals; així com xerrades sobre el canvi climàtic i com combatre’l, entre d’altres activitats.

QUATRE PEL·LÍCULES DE CINEMA AFRICÀ

D'altra banda, l’Espai Jove La Palmera acollirà l’últim dimecres de juny i els següents de juliol, la tercera edició del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya – FICAC, una iniciativa impulsada per l’entitat CinemÀfriques i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que consta de diferents projeccions i cinefòrums. Les pel·lícules seran Aya, un film on la seva protagonista veu com la pujada del mar amenaça la seva llar i, per tant, la seva permanència a l’illa de Lahou; la segona és Contes de la ciutat accidental,  una pel·lícula humorística i mordaç, un grup eclèctic de persones que viuen a Nairobi es reuneix via Zoom per celebrar una sessió sobre la gestió de la ira. La tercera, sota el títol Mami Wata, tracta l’amenaça pel control del poder extern a un poble coster, on dues germanes hauran de lluitar per retornar el poder a una deessa sirena a la terra. I finalment La vie de chateau, una comèdia sobre la vida dels immigrants africans a una metròpolis com París.

DIA DE LES PERSONES REFUGIADES

Així mateix i dins el marc de Cooperació, aquest dijous 20 de juny, l’Ajuntament de Tarragona celebrarà el Dia Internacional de les Persones Refugiades, amb la lectura del manifest a les 12 h al Pati Jaume I.

Segells de reconeixement d'administració oberta