Esteu aquí: Inici Cooperació Síria, la paraula de l'exili El camí

L'exposició

La por d’arriscar la vida per travessar una frontera, la duresa d’un camí per diferents països, la incertesa i el cansament de l’espera, l’esperança en el futur..., són vivències personals que sorgeixen amb força a “Síria, camí de l’exili”, treball que pretén acostar el testimoni de persones refugiades que ens descriuen, amb paraules sinceres, el seu camí cap a una nova vida a Europa.

L’exposició és la continua­ció de la mostra “Síria, la paraula de l’exili”, centrada en la situació de les persones refugiades als països veïns a Síria durant els primers anys del conflicte.

L’exposició està formada per vint-i-quatre imatges preses pel fotoperiodista David González, que, entre els mesos de gener, febrer i març de l’any 2016, ha acompanyat diferents grups de persones re­fugiades al llarg de l’anomenada ruta dels Balcans, des de l’illa de Lesbos, a Grècia, focus mediàtic de la crisi, fins a les fronteres de Macedònia, Sèrbia, Croàcia, Eslovènia i Àustria.

La mostra pretén sensibilitzar sobre el drama d’una crisi humanitària desencadena­da per diferents conflictes bèl·lics, la guerra civil siriana principal­ment, i agreujada per la passivitat de la majoria dels governs euro­peus, que no han estat capaços ni han tingut la voluntat d’alleujar el sofriment de milions de persones que s’han vist forçades a marxar de casa seva.

La por, El camí, L’espera i El futur. Paraules que donen títol a vivències comunes entre les persones que afron­ten l’exili.

Dossier de premsa

Crèdits

  • Fotografies: David González
  • Documentació: David González i Fran Richart
  • Comissariat i direcció: Marina Vidal i David González
  • Traducció: Nour Alchikh Oughlli i Montserrat Sardà
  • Textos: Abdullah Baghdadi, Mohammed Tatan, Lylian, Alí, Lorance, anònims
  • Disseny i producció: Indústries Gràfiques Gabriel Gibert

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat