Esteu aquí: Inici Cooperació Síria, la paraula de l'exili Notícies Més d'un miler de persones visiten l'exposició "Síria, la paraula de l'exili"

Més d'un miler de persones visiten l'exposició "Síria, la paraula de l'exili"

Més d'un miler de persones visiten l'exposició "Síria, la paraula de l'exili"

Amb el suport del Comitè Català de l’ACNUR i idea original del fotoperiodista tarragoní David González, la mostra visitarà ara diferents ciutats
10/06/2015

Sant Sadurní d'Anoia és la primera ciutat que, després de Tarragona, acollirà l'exposició "Síria, la paraula de l'exili", produïda pel Departament de Cooperació del consistori tarragoní. La mostra es podrà visitar a la Biblioteca Ramon Bosch de Noya de la ciutat de l’Alt Penedès del 17 al 26 de juny, en el marc de la Setena Quinzena Solidària. A l’octubre, la ciutat de Vilafranca del Penedès acollirà l’exposició de fotografies, en dates encara per determinar.

L’exposició “Síria, la paraula de l’exili”, produïda íntegrament pel Departament de Cooperació i organitzada junt amb el Comitè Català de l’ACNUR i la col·laboració del Port de Tarragona s’ha pogut veure del 24 d’abril al 7 de juny al Tinglado 4 del Moll de Costa. L’han visitat 1.148 persones que han pogut acostar-se a la crisi humanitària sense precedents que pateix Síria, desencadenada per una guerra civil que dura quatre anys i que ha obligat a 12 milions de sirians a fugir de casa seva.

L’exposició la formen catorze imatges preses pel fotoperiodista i treballador social tarragoní David Gonzàlez, que també és el comissari de l’exposició, i que va visitar Jordània l’estiu del 2014 i va copsar les imatges i veus de la realitat dels sirians refugiats. El fil argumental que acompanya les fotografies és el relat d’una refugiada siriana que viu als camps de refugiats de Jordània i que va escriure les seves vivències i pensaments sobre la difícil situació del seu país.

Segells de reconeixement d'administració oberta