Esteu aquí: Inici Cultura Agenda 2024 CoE FICAC-CoE "AYA" Cinema i emergència ambiental

"AYA" Cinema i emergència ambiental

En el marc del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC)

* acte inaugural amb la participació de Sebastián Ruiz-Cabrera (Programació i coordinació | CinemÀfriques) 

L’Aya viu amb la seva mare a l’illa de Lahou, a Costa d’Ivori. Alegre i despreocupada, a l’Aya li agrada recollir cocos i dormir a la platja. No obstant això, aquest paradís està condemnat a desaparèixer sota les aigües. Mentre les ones amenacen casa seva, la protagonista ha pres una decisió: encara que la mar continuï pujant, no pensa marxar de l’illa.

Parlar i reflexionar ja no és suficient. Cal actuar i forçar un canvi que ja és imprescindible per tal de pal·liar els efectes del canvi climàtic i l’emergència ambiental que se’n deriva. En aquest àmbit, l’animació, el stopmotion i la ciència-ficció ens donaran claus i eines per aquesta transformació des del cinema.

El FICAC pretén convertir-se en un espai d’entreteniment i divulgació que, a través del cinema, revifi la vella màxima que subratlla que la cultura serveix per modelar les consciències. Per fer-ho, el FICAC, més enllà de projectar la cinematografia seleccionada, vol connectar-se i articular-se tant amb el teixit cultural, educatiu i social, com amb la diàspora africana resident a Catalunya.

El FICAC no busca només sensibilitzar a través de la transmissió de filmografia africana. El FICAC vol apropar la realitat del continent a la ciutadania per vèncer els relats d’una Àfrica desolada. Per fer-ho, proposa una programació que aboca una gamma cromàtica en positiu del continent veí. És hora que els cinemes africans revelin tota la seva esplendor.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

"AYA" Cinema i emergència ambiental
Què
Cinema
Quan
26/06/2024 22:00 to 23:30
Programació
Cultura o extinció, Estiu amb Cooperació, Tarragona Jove
Localització
Preu
Gratuït
Organitzat per 
Ajuntament de Tarragona
Hi col·labora
Fons Català de Cooperació i CinemÀfriques
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta