Esteu aquí: Inici Cultura Pla Estratègic Tarragona Cultura Recopilatori d'accions realitzades

Recopilatori d'accions realitzades

Jornada La perspectiva de gènere en la cultura

Dijous, 2 de novembre de 2023. 18 h

Lloc: Vestíbul del Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11

La jornada transversal que inaugurava el camí del Pla Estratègic i les seves accions participatives fou tota una declaració d’intencions per la temàtica abordada. Moderades per la periodista tarragonina Laura Casas, prengueren part Anna Cabó (Lagroc Solutions), Maria Àngels Cabré (Observatori Cultural de Gènere), Elina Norandi (Llotja, Escola Superior de Disseny i Art, Barcelona) i Patrícia Soley-Beltran (consulta independent), i hi assistiren una seixantena de persones.


Taula de treball del sector d’arts visuals

Dimecres 13 de desembre de 2023. 18.30 h

Lloc: Mèdol. Centre d’arts contemporànies, c. d’en Granada, 11

La taula sectorial que obria el bloc dels àmbits de la cultura i la creativitat va comptar amb la participació d’una trentena de persones. Consistí en la recollida d’aportacions i orientacions dels assistents per a l’elaboració de la diagnosi de la situació de la cultura a Tarragona, així com en la reflexió sobre les fórmules per vertebrar l’impuls municipal a aquest sector.


Taula de treball del sector de lletres

Dimarts 20 de febrer de 2024. 18 h

Lloc: Centre Cultural Antic Ajuntament, c. Major, 41

Va comptar amb la participació d’una trentena de persones. Consistí en la recollida d’aportacions i orientacions dels assistents per a l’elaboració de la diagnosi de la situació de la cultura a Tarragona, així com en la reflexió sobre les fórmules per vertebrar l’impuls municipal a aquest sector.


Taula de treball del sector de divulgació del patrimoni històric

Dimecres 28 de febrer de 2024. 18 h

Lloc: Teatre Tarragona, sala Josep Yxart, Rambla Nova, 11

Va comptar amb la participació de 24 persones. Consistí en la recollida d’aportacions i orientacions dels assistents per a l’elaboració de la diagnosi de la situació de la cultura a Tarragona, així com en la reflexió sobre les fórmules per vertebrar l’impuls municipal a aquest sector.


Taula de treball del sector d'arts visuals

Dijous 29 de febrer de 2024. 18 h. 18 h

Lloc: Mèdol. Centre d’arts contemporànies, c. d’en Granada, 11

La segona taula en aquest àmbit, en la qual prengueren part una desena de persones, serví per fixar les conclusions i ordenar les prioritats apuntades en la primera reunió del passat febrer.


Jornada Desenvolupament cultural comunitari

Dijous 7 de març. 18 h. Sessió en cooperació amb la Xarxa de Centres Cívics

Lloc: Vestíbul Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11

La segona de les jornades transversals del Pla Estratègic fou moderada per la periodista i comunicadora Montse Solé, i hi participaren Antonio Alcántara (Universitat de Barcelona i La Perifèrica), Josep M. Aragay (Basket Beat i Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya), Irati Irulegi (IDENSITAT) i Carme Serret (Universitat Autònoma de Barcelona), davant una vintena d’assistents.


Taula de treball del sector d’arts escèniques

Dijous 14 de març. 18 h

Lloc: Teatre Tarragona, sala Josep Yxart, Rambla Nova, 11

Va comptar amb la participació d’una trentena de persones. Consistí en la recollida d’aportacions dels assistents per a l’elaboració de la diagnosi de la situació de la cultura a Tarragona, així com en la reflexió sobre les fórmules per vertebrar l’impuls municipal a aquest sector.


Taula de treball del sector de lletres

Dimecres 20 de març de 2024. 18 h

Lloc: Centre Cultural Antic Ajuntament, c. Major, 41

La segona taula en aquest àmbit, en la qual prengueren part una quinzena de persones, serví per fixar les conclusions i ordenar les prioritats apuntades en la primera reunió del darrer mes de febrer.


Jornada L'accessibilitat, per garantir el dret de tothom a participar de la cultura

Dijous 4 d'abril. 18 h

Lloc: Vestíbul del Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11

Una cinquantena d’assistents van acudir i participar a crida de la Jornada sobre l’Accessibilitat i Cultura en la tercera convocatòria de temàtica transversal del Pla Estratègic Tarragona Cultura. Moderada pel periodista Miquel González, de Tarragona Ràdio, comptà amb tres ponents: Sònia Gainza (directora i fundadora del programa Apropa Cultura), Aurora Madariaga (Cátedra de ocio y discapacidad de la Universidad de Deusto, Euskadi) i Esmeralda Valderrama (Directora de la companyia Danza Mobile, Sevilla). La diversitat de procedències de les expertes permeté conèixer experiències poc conegudes a casa nostra. El col·loqui, que configurà la segona part, també fou àmpliament participat pels assistents.


Taula de treball de divulgació del patrimoni històric. 2a sessió de conclusions i definició de prioritats

Dimecres 10 d’abril de 2024. 18 h

Lloc: Teatre Tarragona, sala Josep Yxart, Rambla Nova, 11

La segona taula sobre el sector de la divulgació del patrimoni històric se centrà en prioritzar els reptes de futur i les línies d’intervenció que ajudaran a elaborar el Pla Estratègic Tarragona Cultura, a partir de les aportacions recollides en la primera pels propis agents. Hi prengueren part una desena de participants: directors de museus, gestores culturals, arquitectes, arqueòlegs i representants institucionals.


TAULA DE TREBALL D’ARTS ESCÈNIQUES (2A SESSIÓ)

Dijous 18 d’abril de 2024. 18 h

Lloc: Teatre Tarragona, sala Josep Yxart, Rambla Nova, 11

La segona taula sobre el sector d’arts escèniques posà el focus en prioritzar els reptes de futur i les línies d’intervenció que ajudaran a elaborar el Pla Estratègic Tarragona Cultura, a partir de les aportacions efectuades en la primera pels propis agents. Hi han participat una quinzena de gestores culturals, companyies, grups i docents.


JORNADA L’IMPACTE ECONÒMIC I SOCIAL DE LA CULTURA

Dijous, 2 de maig 2024. 18 h

Vestíbul del Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11

En la quarta jornada de reflexió dins el procés participatiu per al Pla Estratègic Tarragona Cultura s’abordà l’impacte econòmic i social de la cultura. La cultura no és només un element de gran valor per si mateixa, sinó que també pot ser un motor clau per al desenvolupament econòmic i social que fomenta la creativitat, la cohesió i la diversitat. Una trentena de participants debateren amb les ponents: Alba Colombo (Universitat Oberta de Catalunya), Xènia Gaya (Directora de Col·lectiu cultura i de la marca Festivals Terres de l’Ebre), Pau Llacuna (Ex-gerent de Fira Tàrrega) i Adriana Partal (Especialista en direcció i gestió de projectes), amb la moderació de la periodista Roser Marqués, de TAC12.


Taula de treball d'Alimentació, cuina i gastronomia

Dilluns 6 de maig de 2024. 18 h

Lloc: Teatret del Serrallo, Moll de pescadors, 1

Va comptar amb la participació de 14 persones. Consistí en la recollida d’aportacions i orientacions dels assistents per a l’elaboració de la diagnosi de la situació de la cultura a Tarragona, així com en la reflexió sobre les fórmules per vertebrar l’impuls municipal a aquest sector.


Taula de treball de Patrimoni immaterial i cultura popular

Dimarts 7 de maig de 2024. 18.30 h

Lloc: Centre Cultural Antic Ajuntament, c. Major, 41

Va comptar amb la participació de 26 persones. Consistí en la recollida d’aportacions i orientacions dels assistents per a l’elaboració de la diagnosi de la situació de la cultura a Tarragona, així com en la reflexió sobre les fórmules per vertebrar l’impuls municipal a aquest sector.


Taula de treball d'indústries creatives, audiovisual, disseny i multimèdia

Dijous, 30 de maig de 2024. 18 h

Lloc: Centre Cultural Antic Ajuntament, c. Major, 41

Va comptar amb la participació de 25 productors i productores del sector cinematogràfic, realitzadors i realitzadores audiovisuals, estudis de disseny, docents, periodistes i gestores culturals. Consistí en la recollida d'aportacions i orientacions dels assistents per a l'elaboració de la diagnosi de la situació de la cultura a Tarragona, així com en la reflexió sobre les fórmules per vertebrar l'impuls municipal a aquest sector.

Segells de reconeixement d'administració oberta