Esteu aquí: Inici Cultura Agenda 2024 Programació Març-Juny 2024 Highlands. Mal Pelo

Highlands. Mal Pelo

Dansa

Després de més d’una dècada explorant la música de Johann Sebastian Bach, Mal Pelo presenta Highlands, l'última peça del Bach Project, una eclosió del treball gestat i madurat en els espectacles anteriors (Bach, On Goldberg Variations/Variations i Inventions) on s’ha analitzat i aprofundit en l’escolta i la visualització de les estructures, les harmonies, les veus i el desenvolupament de la música de J. S. Bach. Un estudi que, al llarg de molts anys i moltes hores de recerca, ha qüestionat el diàleg entre la dansa i la música barroca del contrapunt.

Highlands és un treball sobre la recerca de l’espiritualitat però també del que és mundà, sobre les preguntes sense resposta, sobre la paradoxa entre el temps efímer de les persones enfront del temps expandit de la història. Un viatge sonor i visual on l’espectador sent la força del grup en l’espai, la presència de l’individu, i on la barreja de diferents disciplines convoca un cos plural, disposat a ser habitat i travessat. Sacre, solemne, vitalista, mundà, a vegades surrealista. Highlands és un espectacle de dansa, però també un refugi espiritual construït amb música de Bach en diàleg amb la d’altres compositors: Henry Purcell, György Kurtág, Arvo Pärt, Benjamin Britten i Georg Friedrich Händel. I la paraula irromp enmig de la dansa i la música amb textos de John Berger, Erri De Luca i Nick Cave.

Mal Pelo crea una amalgama d’elements teixits en un espectacle reflexiu i intens, interpretat per un elenc excepcional. Una proposta per a setze intèrprets: vuit ballarins, quatre cantants i quatre músics de corda. Un concert de l’espai, els cossos i la música.

Direcció: María Muñoz I Pep Ramis
Creació i dansa: Federica Porello, Zoltàn Vakulya, Leo Castro, Miquel Fiol, Enric Fàbregas, Ona Fuster, María Muñoz, Pep Ramis
Direcció Musical: Joel Bardolet, Quiteria Muñoz
Quartet de corda: Joel Bardolet, Violí / Bernat Prat, Violí / Masha Titova, Viola / Daniel Claret, Cello
Quartet de veus: Quiteria Muñoz, Soprano / Hugo Bolívar, Contratenor / Mario Corberán, Tenor / Giorgio Celenza, Baix.
Música: J. S. Bach, Henry Purcell, György Kurtág, Ärvo Part, Benjamin Britten I Georg Friedrich Händel.

Highlands va rebre el premi a Millor Espectacle i Millor Espai Sonor als premis Dansacat 2022 de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya.

Preu: 20 €
Edat: + 12
Durada: 90 min

Punts de venda d'entrades

  • Les 24 h a la pàgina web entrades.tarragona.cat
  • A les taquilles del Teatre Tarragona (Rambla Nova, 11): De dimarts a dijous, d’11 a 13 h; divendres, d’11 a 13 h i de 17 a 19 h

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Highlands. Mal Pelo
Què
Dansa
Quan
12/04/2024 20:00 to 21:30
Programació
Arts escèniques TGN Cultura
Localització
Preu
20€
Venda d'entrades / Inscripcions

entrades.tarragona.cat o a les taquilles del teatre 

Organitzat per 
Ajuntament de Tarragona
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta