Esteu aquí: Inici Cultura Agenda 2024 Programació Març-Juny 2024 Turandot, Giacomo Puccini (1858-1924)

Turandot, Giacomo Puccini (1858-1924)

Turandot, l’òpera pòstuma de Puccini i la seva gran obra mestra, és sens dubte un dels títols més emblemàtics de tot el repertori operístic. Aquesta òpera, molt popular per la seva espectacularitat, deixa molt enrere el verisme puccinià per endinsar-se en un drama ambientat en una Xina llegendària. En un imperi atemorit, la cruel princesa Turandot condemna a mort els seus nombrosos pretendents, que no encerten els tres enigmes que ella els proposa i que, malgrat la mort quasi segura, acudeixen a Pequín.

El príncep Calaf, en veure la bellesa i el poder de Turandot, decideix acceptar el desafiament. Des de l’instant en què la veu, en queda enamorat i està disposat a arriscar-ho tot per conquerir el seu cor. Calaf resol els tres enigmes, però Turandot no es dona per vençuda. El príncep li diu que si descobreix el seu nom abans de l’alba, ell haurà de morir. Amb l’ajuda de Liù, la jove i dolça esclava, Calaf manté el seu nom en secret.

Al final, Turandot accepta aparellar-se amb Calaf i diu que ja coneix el seu nom: Amor! Una història complicada i enigmàtica servida per una música majestuosa i espectacular, que inclou l’ària “Nessun dorma”, una de les més aclamades de tot el repertori operístic, però també altres moments musicals destacats, com les àries “In questa reggia” (Turandot) o “Tu che di gel sei cinta” (Liù).

Òpera en tres actes (sobretitulada en català). Text de Giuseppe Adami i Renato Simoni. Estrenada al Teatro alla Scala de Milà el 25 d’abril de 1926. A Catalunya es va estrenar al Gran Teatre del Liceu el 1928.

Cor Amics de l'Òpera de Sabadell

Orquestra Simfònica del Vallès

Fitxa artística

La principessa Turandot, Eugènia Montenegro

Il Principe Ignoto (Calaf), Nacho Guzmán

Liù, Tina Gorina

Timur, Jeroboám Tejera

L’Imperatore Altoum, Jordi Casanova

Ping, Carles Daza

Pang, Jorge Juan Morata

Pong, Marc Sala

Un mandarino, Cristòfol Romaguera

Direcció musical

Daniel Gil de Tejada

Direcció d’escena i vestuari

Carles Ortiz

*A les 18.15 h, al vestíbul del Teatre Tarragona, el musicòleg Josep Maria Rota farà una breu introducció a l’obra. Acte d’accés lliure per a tots els espectadors amb entrada.

Edat: tots els públics

Durada: 2 h 45 min (inclou dos descansos)

Preu: 44 € / 48 €

Punts de venda d'entrades

  • Les 24 h a la pàgina web entrades.tarragona.cat
  • A les taquilles del Teatre Tarragona (Rambla Nova, 11): De dimarts a dijous, d’11 a 13 h; divendres, d’11 a 13 h i de 17 a 19 h

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Turandot, Giacomo Puccini (1858-1924)
Què
Música
Quan
26/04/2024 19:00 to 21:45
Programació
Arts escèniques TGN Cultura
Localització
Preu
44 €/ 48 €
Venda d'entrades / Inscripcions

entrades.tarragona.cat  o a les taquilles del teatre

Organitzat per 
Ajuntament de Tarragona
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta