Esteu aquí: Inici Cultura Agenda AE tardor-hivern Cicle elles filmen El crimen de Cuenca

El crimen de Cuenca

ELLES FILMEN - Cicle Homenatge a Pilar Miró

Cinema a l’Antiga Audiència, plaça del Pallol, Tarragona.

Dilluns 16, 23, 30 d'octubre; 6 de novembre 2023. 19 h.

Pel·lícules que es projectaran, precedides d’una entrevista presentació: Gary Cooper que estás en los cielos, El crimen de Cuenca, La petición, El perro del hortelano.

Encara no fa un any que se’n van complir 25 de la mort de Pilar Miró, la gran pionera del cinema a l’Estat espanyol, la mare de totes les directores que van venir després, la primera dona al capdavant de la Direcció General de Cinematografia i de RTVE, i guanyadora de molts premis, entre els quals l’Os d’or del Festival de Cinema de Berlín i de diferents premis Goya. La persona que sacsejà els fonaments del cinema i la televisió després de la grisa postguerra.

El crimen de Cuenca

Any 1980
Duració 92 min.

Argument: El 1913, Gregorio Valero Contreras i León Sánchez Gascón, amics i veïns de Osa de la Vega (Conca) són detinguts com a autors de la mort de José María Grimaldos López, pastor d'ofici i company dels anteriors. El poble els acusa, fins i tot la dona de Gregorio reuneix proves contra ells. Els dos homes confessen el crim després de ser sotmesos a tortures. Són jutjats en 1918 en l'Audiència Provincial de Conca que, després de modificar la petició de pena capital, els condemna a divuit anys de presó...

Presentació

La repressió franquista a través de la mort de Juan Gabriel Rodrigo Knafo, jove treballador de la refineria, en una manifestació a Tarragona el 5 de març de 1976.

Amb José Antonio Giménez Giménez, cunyat i portaveu de la família.

El crimen de Cuenca
Què
Cinema
Quan
23/10/2023 19:00 to 20:30
Programació
Elles Filmen, Arts escèniques TGN Cultura
Localització
Preu
Gratuït
Organitzat per 
Ajuntament de Tarragona
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta