Esteu aquí: Inici Cultura Agenda AE tardor-hivern Música per a tothom Toni Costa, piano

Toni Costa, piano

KATALANIM, EL LLEGAT DELS JUEUS CATALANS

Més enllà de l'apel·latiu genèric de sepharadim per referir-nos a les comunitats jueves que habitaven la península Ibèrica, veus expertes també assenyalen pràctiques culturals específiques en regions més acotades, com la Corona d'Aragó. Girona, Barcelona, Lleida, Tortosa o Palma, a Mallorca, van esdevenir centres de coneixement essencials dels que encara ara en descobrim vestigis.

Filòsofs, metges, cabalistes, però també traductores, cantants i educadores van generar un corpus artístic i cultural importantíssim en les nostres contrades. Aquest concert recupera i reinventa les cançons de la diàspora, en català, jueu-espanyol o ladí, per oferir una nova dimensió d'aquest repertori i, al mateix temps, revalorar-lo i posar-lo en context.

Músiques de les comunitats de katalanim i sepharadim de Salònica o Roma entren en relació amb històries de la Catalunya de les aljames, posant en relleu obres d'art ineludibles com l'Atles Català o l'Haggadà de Barcelonael. També ressonaran cançons occitanes i catalanes prèvies a la diàspora, quan la Corona d'Aragó va ser terra d'acollida d'altres expulsions arreu d'Europa. Aquest concert vol fer valdre el valor eclèctic d'aquestes cançons d'origen tradicional i vocal mitjançant arranjaments moderns per actualitzar-les i sintetitzar-les a piano sol.

Preu

Entrada socis gratuïta. Entrada general: 10 €
Les entrades es poden adquirir el mateix dia de la funció 2 hores abans de l’inici de cada concert.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Toni Costa, piano
Què
Música
Quan
08/11/2023 19:00 to 20:00
Programació
Arts escèniques TGN Cultura
Localització
Preu
10 €
Venda d'entrades / Inscripcions

2 hores abans de l’inici

Organitzat per 
Joventuts Musicals
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta