Esteu aquí: Inici Cultura Agenda AE tardor-hivern Romeu i Julieta, de Gounod

Romeu i Julieta, de Gounod

Cor Amics de l’Òpera de Sabadell
Orquestra Simfònica del Vallès

Romeu i Julieta, de Charles Gounod, és una de les obres cabdals de l’òpera romàntica francesa, amb la seva música inspirada i carregada de lirisme, i és considerada arreu del món com una de les millors reproduccions musicals del relat shakespearià. Basada en el clàssic inoblidable de Shakespeare, l’argument de l’òpera segueix la tràgica història d’amor entre Romeu i Julieta.

Els dos protagonistes provenen de famílies enemigues de Verona, els Montagú i els Capulet, però s’enamoren apassionadament tot i saber que el seu és un amor impossible. Amb l’ajuda de Frère Laurent, un frare amic, decideixen casar-se en secret. Malauradament, les circumstàncies es compliquen i acaben, com és ben sabut, en una sèrie de tràgics malentesos que porten a la mort dels dos amants. Romeu i Julieta és una història que s’ha convertit en atemporal, un autèntic cant a la vida i a l’amor per davant de qualsevol entrebanc, tal com clama Julieta en la famosa ària “Je veux vivre” del primer acte.

Òpera en cinc actes (sobretitulada en català). Text de Jules Barbier i Michel Carré, basat en la tragèdia del mateix nom de William Shakespeare. Estrenada al Théâtre Lyrique de París el 27 d’abril de 1867. A Catalunya es va estrenar al Teatre Principal de Barcelona el 10 de juny de 1876.

Direcció musical: Daniel Gil de Tejada
Direcció d’escena: Pau Monterde

*A les 18.15 h, al vestíbul del Teatre Tarragona, el musicòleg Josep Maria Rota farà una breu introducció a l'obra, amb accès lliure, per a tots els espectadors amb entrada.

 

Edat: tots els públics
Durada: 3 h 15 min

Romeu i Julieta, de Gounod
Què
Música
Quan
27/10/2023 19:00 to 22:15
Programació
Arts escèniques TGN Cultura, Tardor Literària
Localització
Telèfon de contacte
977 233 149
Preu
48€ platea / 44€ amfiteatre
Venda d'entrades / Inscripcions

entrades.tarragona.cat i a les taquilles del Teatre Tarragona

Organitzat per 
Ajuntament de Tarragona
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta