Esteu aquí: Inici Cultura i festes Art i cinema Centre d'Art Tarragona

Salt endavant espacial i conceptual

L'art és el centre

D'on venim

El Centre d’Art Tarragona va engegar una nova etapa el 2018 amb l'objectiu d'impulsar l’exhibició, la producció i la difusió de les arts visuals contemporànies a la ciutat. El projecte està adherit a la Xarxa Pública de Centres i Espais d’Arts Visuals de la Generalitat de Catalunya i ha comptat fins a finals del 2019 amb la complicitat de l’Autoritat Portuària de Tarragona, que ha cedit el Tinglado 2.

Des d’aleshores, en el marc d'aquest espai, el Centre ha exposat l’obra d’artistes tan sòlids i reconeguts com Joan Morey, Cabosanroque, José Manuel Navia, Marcel Pey, Pep Escoda, Pere Español, Maria Montes o Joana Biarnés, al costat d’alguns artistes emergents de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona.

Al llarg d'aquest temps el Centre també ha començat a treballar en la producció pròpia i a desenvolupar una tasca pedagògica amb voluntat de captar nous públics i apropar l’art contemporani al ciutadà i que ha donat entrada a la diversitat dedicant-se puntualment a l'exhibició dels treballs duts a terme per entitats que treballen diàriament amb sectors socials desafavorits (dins del programa Diversiart).
 

On anem

A partir de l'any 2020, l'Ajuntament de Tarragona considera que és necessari fer un salt endavant en el projecte actual cap a una proposta molt més ambiciosa en espais i en concepte, una proposta que, a banda de l’exhibició de grans exposicions, vol reforçar l’especificitat mediadora que la Xarxa li atorga en el mapa d’espais catalans i que alhora busca la imbricació de diversos sectors, disciplines, estils i enfocaments artístics.

Per això, des del 2020 el Centre d’Art comença una important evolució amb la voluntat de convertir L’ART EN EL CENTRE DE LA CIUTAT. El Centre d’Art travessarà l'entramat urbà i dibuixarà una línia entre aquests vèrtexs:

Casa Canals

Seu administrativa i centre de recursos, que comptarà amb 3 espais:

  • Sala per a l’intercanvi, la formació i l’organització de trobades
  • Sala expositiva de mitjà format
  • Jardí de la planta noble, per a activitats i instal·lacions diverses

Mercat del Fòrum

Espai per a les propostes més experimentals, les instal·lacions transversals i l’artemergent.

Tabacalera

Espai per a grans exposicions, inicialment a la planta superior del mòdul 2 i, posteriorment, al mòdul 6. 

 

Exposicions

Projecte

 

Segells de reconeixement d’administració oberta