Esteu aquí: Inici Cultura Arts escèniques Dansa Especial Dansa

Especial Dansa

El II Pla d’impuls de la dansa de Catalunya 2023-2026 és una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APDC), l’Associació de Companyies Professionals de la Dansa de Catalunya (ACPDC) i el Mercat de les Flors, que compta amb la col·laboració del Consorci Transversal, Xarxa d’Activitats Culturals, l’Especial Dansa - Ajuntament de Tarragona i l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC), i la complicitat de diversos municipis, entitats i equipaments escènics de Catalunya.

Aquest pla d’impuls consta de 9 mesures específiques que tenen per objectiu incentivar la presència de la dansa professional catalana a tot el país, crear ocupació de qualitat, fomentar la capacitació professional, i promoure una major difusió de la dansa i les arts del moviment en l’esfera pública.


Pro 365 / ESPECIAL DANSA 2024

És una de les accions dins del Pla d’Impuls de la Dansa, que consisteix en un dispositiu d’acompanyament per a professionals de la gestió escènica en l’àmbit de la dansa, les arts del moviment i la creació contemporània que es desenvoluparà durant l’any 2024 i finalitzarà l’abril de 2025.

Va dirigit als professionals de la gestió escènica dels equipaments públics de Catalunya: programadores, directores, gerents, coordinadores… que vulguin ampliar i descobrir altres processos i metodologies de treball, i ampliar els coneixements en l’àmbit de la dansa.

Consulta el detall del contingut d’aquest 2024-2025 (PDF)

Dies 17 i 18 juliol de 2024
La dansa no fa por // ESPAIS DE CREACIÓ:
Festival Deltebre Dansa – Convent de les Arts, Alcover

Dia 26 de setembre de 2024
El procés de creació // L’ARTISTA COM A PROTAGONISTA:
La Turbo i Mercat de les Flors, Barcelona

Dies 25 al 27 d’octubre de 2024
Experiència dansa // TROBADA DANSA DEL MEDITERRANI – DIFUSIÓ: 
Mediterranean Pass, Inca (Mallorca)

2025
Dansa i benestar // ESPECIAL DANSA I MEDITERRANEAN PASS: del 28 al 30 de març
Especial Dansa Tarragona i Mediterrenean Pass
Parlarem de dansa aplicada a la salut i el benestar

Inscripció mitjançant correu electrònic a especialdansa@tarragona.cat fins al 25 de juny de 2024


Jornada especial dansa 19 de març - 2024

Tarragona ha esdevingut la capital de la dansa el 19 de març de 2024 amb la jornada professional Especial Dansa, que té per objectiu fomentar la contractació d’espectacles de dansa en el mercat català i posar en contacte companyies i professionals del sector.

Més de 120 artistes i companyies de dansa de Catalunya van sol·licitar formar-ne part i 20 d’elles van ser escollides pel jurat.

La jornada professional s'ha organitzat en un únic dia de showcases de dansa, on 210 programadors i programadores han pogut veure 10 espectacles de dansa a diversos espais escènics de Tarragona, així com accedir a 10 peces audiovisuals més de manera virtual a la web i al perfil d’Instagram de la jornada.

Especial Dansa és una iniciativa de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), a través de la seva marca d’internacionalització Catalan Arts, i de l’Ajuntament de Tarragona.

PROGRAMA DE MÀ (PDF)

LLIBRET DIGITAL (PDF)

Peces de dansa seleccionades:

Segells de reconeixement d'administració oberta