Esteu aquí: Inici Cultura Arts escèniques Teatre Espais Teatre Tarragona

Teatre Tarragona

El Teatre Tarragona és un teatre a la italiana amb una platea i un amfiteatre, i amb aforament de 698 localitats.

Construït el 1924 i després de diverses vicissituds i etapes, l'11 de desembre de 2012 torna a obrir les seves portes a la ciutat (llegiu més sobre la història del Teatre Tarragona).

Amb un edifici de nova planta obra de l’arquitecte tarragoní Xavier Climent, el teatre està construït al número 11 de la Rambla Nova, el principal passeig de la ciutat.

La sala, amb capacitat per a 700 persones assegudes entre la platea i un amfiteatre, compta amb un volum i acústica ajustats al teatre de paraula, enfrontat a través d’una embocadura a un escenari amb provisió d’àmplia maquinària vertical i espai lateral molt limitat (consulteu la fitxa tècnica de l'equipament).

L’ús principal de l’edifici és el de la producció i l’exhibició pública d’espectacles de tots els gèneres en format frontal, comunament anomenats a la italiana, a més d’altres activitats complementàries, com ara concerts, projeccions, presentacions i xerrades.

Al gran vestíbul s’hi ofereix informació cultural, venda d’entrades, un bar, i s’hi poden realitzar exposicions, xerrades, fòrums i espectacles i concerts de format petit. També s'hi pot veure el tríptic que Josep M. Rosselló ha pintat per al nou equipament: Una platja per a tu.

Sobre el vestíbul s’hi troba una sala amb un gran mirador sobre la Rambla Nova i el Balcó del Mediterrani, on es podran acollir xerrades, conferències i presentacions.

Segells de reconeixement d'administració oberta