Esteu aquí: Inici Cultura Festes i cultura popular Concurs de Focs Artificials 32è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona

32è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona

Del 3 al 6 de juliol 2024, a les 22.30 h, a la Punta del Miracle

NOVETAT

2 de juliol 22.30 h

EXHIBICIÓ DE DRONS

L’empresa catalana Flock Drone Art oferirà l’espectacle Geometrics 200, un espectacle avantguardista que desplega 200 drons de llum en una dansa mística de formes i figures abstractes. Aquesta trobada entre art i geometria convidarà el públic a explorar un món on la llum cobra vida pròpia. Acompanyat per una banda sonora composada a mida.

L'exhibició de drons pensada per a persones amb sensibilitat acústica perquè el Concurs de Focs sigui més inclusiu, té una durada de 15 minuts aproximadament i serà visible i audible des de la platja del Miracle (la ubicació des d’on es podrà gaudir de l’espectacle en plenitud serà la zona de la platja propera a la Punta del Miracle).

Flock Drone Art, ha estat a l'avantguarda d'aquesta indústria i ja ha fet més de 200 espectacles a tota la península, Canàries i Balears en tan sols quatre anys. Actualment, està treballant amb eixams de fins a 500 drons i està oferint espectacles a diferents països d’Europa com França o Portugal.


Dimecres 3 de juliol, 22.30 h

PIROTECNIA JOSMAN

Cambeo – Coles (OURENSE)  

Des de 1973, Fuegos Artificiales Josman ha estat un referent en l’art de la pirotècnia gallega. Mestres indiscutibles en crear moments únics, que il·luminen el cel amb una vivacitat impressionant. José Benito Salgado ha traslladat el seu amor per aquest art en cada espectacle de focs que produeix la seva empresa. Dedicada a la fabricació i muntatge de tota mena de focs artificials per a professionals i particulars, Pirotécnia Josman porta la màgia dels focs artificials a tota classe d’esdeveniments: des de concursos pirotècnics nacionals i internacionals, efectes especials, fins a festes de comunitats i ajuntaments tant en territori nacional com a l’estranger.


Dijous 4 de juliol, 22.30 h

PIROTECNIA PIBIERZO

Villaverde de la Abadía (LLEÓ)

Per primera vegada participa al nostre concurs aquesta empresa situada a 10 km de Ponferrada, capital del Bierzo. Compta amb un palmarès molt ampli en diverses edicions del Concurs de Mascletaes de les Festes de la Magdalena (Castelló de la Plana), i és una habitual del concurs internacional de pirotècnies de Valladolid i de la mostra internacional que es fa a Burgos. És també una habitual de les Falles, les festes de Logroño i les de Donostia.


Divendres 5 de juliol, 22.30 h

PIROTECNICA POLEGGI

Canepina (ITÀLIA)

Fundada l'any 1850 pel mestre Annunziato Poleggi. A partir d'ara els nostres avantpassats van ser grans mestres en l'art de la pirotècnia i per això l'any 1915 van ser guardonats al congrés de Milà amb un pergamí i una medalla d'or als millors efectes especials i escenografia pirotècnica. Aquest art pirotècnic s'ha transmès de pares a fills, arribant als nostres dies amb una gran quantitat de grans èxits en espectacles i concursos pirotècnics a Itàlia i arreu del món, il·luminant el cel amb les millors bombes casolanes.

Aquesta empresa familiar fundada el 1850 per Annunziato Poleggi és un dels referents dels focs artificials italians que combina la fabricació dels tradicionals i altament valorats efectes pirotècnics italians amb la incorporació dels efectes més moderns i innovadors. Ha participat a tots els grans esdeveniments pirotècnics al seu país i els darrers anys ha iniciat una progressiva presència a grans concursos i festivals internacionals. Angelo Poleggi, dissenyador de la companyia, s'ocupa de la planificació artística, tecnològica, escenogràfica i la sincronia en espectacles pirotècnics i piromusicals i és molt hàbil en muntar i disparar focs artificials piromusicals coordinats en el temps, focs a terra, aigua, avions, molinets, cascades de pluja i jocs al cel.

L’any 2018 va guanyar el Concurs de Focs de Tarragona obtenint una puntuació superior a dues pirotècnies valencianes molt apreciades a casa nostra com son la Pirotècnia Mediterráneo i la Pirotècnia Tomàs.


Dissabte, 6 de juliol, 22.30 h

CIELS EN FETÊ

França

Aquesta pirotècnia francesa dirigida pel mestre artesà Bruno Duverger, està reconeguda internacionalment per la seva excel·lència. La seva dissenyadora i mestra pirotècnica Delfine Giraud va començar dedicant-se a la decoració i els efectes especials al cinema, i des de fa vint anys il·lumina els cels de molts països, des d’Europa a Amèrica del Nord, fusionant tècniques tradicionals amb innovació que enriqueixen els espectacles. Ha disparat en espais tan prestigiosos com  Pamplona, Bilbao, Montreal, Barcelona, San Sebastià, Disneyland París i l’Stade de França.

Segells de reconeixement d'administració oberta