Esteu aquí: Inici Cultura i festes Festes i cultura popular Històries des de la Festa Històries des de la Festa: Sant Magí

Històries des de la Festa: Sant Magí

En aquest espai web pots accedir als diversos capítols elaborats amb motiu de la festa major de Sant Magí de 2020 i als materials complementaris per descarregar-te. Una coproducció de Kamaleon i l'Ajuntament de Tarragona.
 

1. Una ciutat assedegada


En les terres de clima mediterrani, l’aigua, a més d’un element tan escàs com indispensable per a la vida, ha estat sempre protagonista de llegendes i cultes al llarg de la nostra història, com ara les que es relacionen amb Sant Magí a Tarragona. Ara bé, a banda del miracle que s'atribueix al sant, com ha arribat l’aigua a la ciutat al llarg dels segles?

> Accés al pdf amb documentació complementària

Estrena: 16 d'agost de 2020


2. 18 d'agost de 1813


La vigília de Sant Magí de 1813 fou, probablement, la nit més trista i fosca de la història de Tarragona. A la capella de Sant Magí, situada al Portal del Carro, s'hi guarda una relíquia relacionada amb aquest fet tràgic.

> Accés al pdf amb documentació complementària

Estrena: 17 d'agost de 2020


3. Al sant no l'espanten les tempestes


La festa major de Sant Magí sempre s'ha relacionat amb l'aigua. Tradicionalment, els Portants ens baixen aigua beneïda des de les Font de la Brufaganya, on el sant patró de la ciutat hi va fer vida penitent. Però, quina relació va tenir Sant Magí amb el mar? Per què imatges d'embarcacions i altres motius mariners decoren la capella que tenim al Portal del Carro?

> Accés al pdf amb documentació complementària

Estrena: 18 d'agost de 2020


4. El cor de la ciutat


Actualment, vinculem la plaça de les Cols a la festa major i a la tradició castellera, però des de fa segles és un dels espais de trobada, intercanvi i emoció de la ciutat. Sabeu d'on prové, el nom popular de la plaça?

> Accés al pdf amb documentació complementària

Estrena: 19 d'agost de 2020

Segells de reconeixement d’administració oberta