Anada a ofici, Ofici i Tornada d’ofici

Santa Tecla Tarragona

Anada a ofici

Anada a OficiEs tracta de la segona sortida pública del Seguici Popular al complet. En l’Anada a ofici, la senyera és portada per la Corporació Municipal i, per tant, la ciutat és saludada pels trompeters municipals en tres moments del recorregut –confluència dels carrers dels Cavallers - la Nau, als Quatre Cantons i a la plaça de les Cols– en la seva arribada al Pla de la Seu per l’entrada o ballada conjunta de tots els elements festius. Els hereus dels antics oficis i gremis saluden l’emblema màxim de la ciutat, alhora que esclaten les salves pirotècniques i la tronada matinal.

Ofici

En l’Ofici tot el cerimonial a l’interior de la catedral es vesteix de festa gran. El majestuós orgue sona tocat segurament per les experimentades mans del Jordi Vergès, que darrere la seva senzillesa i el seu neguit amaga el fil musical del cel. Escoltar-lo no té preu. Fins i tot l’Ofici té el doble vessant de tota la festa; mentre moltíssims ciutadans en fan una expressió de pietat popular, d’altres s’acullen en el temple per descobrir quin repertori haurà preparat el director de la Schola Cantorum dels Amics de la Catedral i també del vicari general, Miquel Barbarà, una persona extremadament sensible al tema musical i artístic.

Tornada d’ofici

Encara sense que l’Ofici hagi finalitzat completament, el Seguici emprèn la Tornada d’ofici, que s’enfila novament pel carrer Major i que culmina a la plaça de la Font.

Ordre:

 1. Ball de Diables
 2. Drac
 3. Bou
 4. Víbria
 5. Ball de Serrallonga
 6. Àliga
 7. Mulassa
 8. Cucafera
 9. Lleó
 10. Magí de les Timbales
 11. Gegantons Negritos
 12. Gegants Moros
 13. Gegants Vells
 14. Nanos Vells
 15. Nanos Nous
 16. Ball de Bastons
 17. Ball de Pastorets
 18. Ball de Turcs i Cavallets
 19. Ball del Patatuf
 20. Ball de Cercolets
 21. Ball de Bastons de l’Esbart Santa Tecla
 22. Ball de Dames i Vells
 23. Ball de Gitanes
 24. Ball de Valencians
 25. Ball de Cossis
 26. Ball dels Set Pecats Capitals
 27. la Moixiganga
 28. Colla Castellers Xiquets de Tarragona
 29. Colla Jove Xiquets de Tarragona
 30. Xiquets del Serrallo
 31. Castellers de Sant Pere i Sant Pau
 32. Banda Unió Musical de Tarragona
 33. Sonadors
 34. Grallers
 35. Bandes
 36. altres músics del Seguici

Recorreguts

 • Anada a ofici: plaça de la Font, baixada de la Misericòrdia, carrer Major, plaça de les Cols, carrer de la Merceria, carrer del Pare Iglésias i pla de la Seu.

Recorregut de l’Anada a ofici

 • Tornada d’ofici: Pla de la Seu, carrer del Pare Iglésias, carrer de la Merceria, plaça de les Cols, carrer Major, baixada de la Misericòrdia i plaça de la Font.

Recorregut de la Tornada d’ofici

Trompeters

Els tres tocs que interpreten en arribar la senyera al carrer de la Nau, als Quatre Cantons i en trobar-se la senyera de la ciutat a la plaça de les Cols rememoren les indicacions que es realitzaven per tal que el consistori i els gremis es dirigissin des de l’avui Antic Ajuntament fins a la Catedral.

square_img
13/05/2022

Gran part del Seguici de Tarragona i el Braç de Santa Tecla participen dissabte a Constantí a la professó commemorativa dels 700 anys de l’Arribada del Braç

Serà la primera sortida de part del Seguici de Tarragona fora de la ciutat des del 1998 i la primera actuació itinerant des del 2019

Vegeu-ne més
square_img
12/05/2022

La periodista Danae Boronat serà la pregonera de les Festes de Santa Tecla

Al 2019 es va convertir en la primera dona en narrar un partit de futbol de 1a divisió masculina a la televisió

Vegeu-ne més
square_img
03/05/2022

Tarragona i Constantí commemoren els 700 anys de l'Arribada del Braç de Santa Tecla

Tarragona engega motors per a la gran celebració de Santa Tecla 700, que viurà el seu punt àlgid durant les festes extraordinàries d’enguany

Vegeu-ne més
square_img
20/12/2021

Aquest dimarts es presenta el llibre 'Imaginar la Tecla'

La publicació s’emmarca dins la commemoració del 700 aniversari de l’arribada del braç de Santa Tecla a Tarragona

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!