Entrada del braç i Goig

Santa Tecla Tarragona

Entrada del braç

Entrada del braç L’entrada del braç de Santa Tecla és el moment culminant de les festes. En retornar la relíquia a la catedral, l’espera tot el seguici popular per tal de fer-hi la seva ballada conjunta.

Col·locats d’acord amb la rigorosa disposició marcada pel protocol del seguici, els balls, el bestiari, els entremesos i les representacions al·legòriques saluden la relíquia, tot fent la seva ballada mentre les músiques i els sons esdevenen una anàrquica simfonia. Les campanes s’alcen al vol i són disparades les vint-i-una salves pirotècniques, la col·lecció de focs d’artifici i la palma del martiri, una carcassa de grans dimensions que il·lumina el cel de la ciutat i l’oripell que cau de la catedral, teixeixen una atmosfera única.

Goig

Un cop la relíquia de la patrona és rebuda a l’interior de la catedral arriba el moment de la quietud per als qui entren al temple amb aquesta i canten els Goigs de la Santa.

Les primeres notícies d’uns Goigs a Santa Tecla es remunten a finals del segle xvi. Concretament tenim constància dels permisos que el Capítol catedralici donava anualment a la Confraria de Santa Tecla, instituïda l’any 1500.

Lletres dels Goigs de Santa Tecla

square_img
11/01/2019

Eduard Boada serà el pregoner de les festes de Santa Tecla

El popular 'tascaman' ha estat molt vinculat al cicle festiu de la ciutat

Vegeu-ne més
square_img
28/11/2018

Tarragona commemorarà els 700 anys de l'arribada del Braç de Santa Tecla amb un programa cultural ciutadà

L'Ajuntament impulsa un projecte de participació ciutadana per elaborar un programa d'activitats que se celebrarà el 2021

Vegeu-ne més
square_img
04/10/2018

Les Festes de 1968 ja estan disponibles a la xarxa

Els dos audiovisuals reflecteixen les Festes de Sant Magí i Santa Tecla de 1968 enregistrades pel tarragoní Ramon Vallvé. Es van estrenar en una projecció pública a la plaça de les Cols amb música en directe

Vegeu-ne més
square_img
18/09/2018

Servei de transport públic per al concert de l'Orquesta Mondragon a l'Anella Mediterrània

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!