Entrada del braç i Goig

Santa Tecla Tarragona

Entrada del braç

Entrada del braç L’entrada del braç de Santa Tecla és el moment culminant de les festes. En retornar la relíquia a la catedral, l’espera tot el seguici popular per tal de fer-hi la seva ballada conjunta.

Col·locats d’acord amb la rigorosa disposició marcada pel protocol del seguici, els balls, el bestiari, els entremesos i les representacions al·legòriques saluden la relíquia, tot fent la seva ballada mentre les músiques i els sons esdevenen una anàrquica simfonia. Les campanes s’alcen al vol i són disparades les vint-i-una salves pirotècniques, la col·lecció de focs d’artifici i la palma del martiri, una carcassa de grans dimensions que il·lumina el cel de la ciutat i l’oripell que cau de la catedral, teixeixen una atmosfera única.

Goig

Un cop la relíquia de la patrona és rebuda a l’interior de la catedral arriba el moment de la quietud per als qui entren al temple amb aquesta i canten els Goigs de la Santa.

Les primeres notícies d’uns Goigs a Santa Tecla es remunten a finals del segle xvi. Concretament tenim constància dels permisos que el Capítol catedralici donava anualment a la Confraria de Santa Tecla, instituïda l’any 1500.

Lletres dels Goigs de Santa Tecla

square_img
19/09/2021

Èxit de la primera jornada de pàdel surf "Onades Inclusives" aquest dissabte

Set entitats tarragonines del món de la diversitat funcional van col·laborar amb la iniciativa de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament

Vegeu-ne més
square_img
19/09/2021

Torna la Peonada Popular de Santa Tecla amb un total de 500 participants

La tradicional cursa ha tornat a la festa major de Tarragona, encara amb algunes restriccions, després que l'any 2020 s'hagués de suspendre per la pandèmia

Vegeu-ne més
square_img
18/09/2021

Continua la XVIII Marató de Donació de Sang de Santa Tecla

S'allargarà fins a les 21 h d'avui al recinte Firal del Palau de Congressos.

Vegeu-ne més
square_img
17/09/2021

La plaça de la Font es prepara per acollir el retorn del Seguici

Seguint la línia encetada al 2019, ciutadania escollida per sorteig i representants del Consell Municipal d'Infants podran seguir des d'un balcó de l'Ajuntament les Tandes de Lluïment

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!