Entrada del braç i Goig

Santa Tecla Tarragona

Entrada del braç

Entrada del braç L’entrada del braç de Santa Tecla és el moment culminant de les festes. En retornar la relíquia a la catedral, l’espera tot el seguici popular per tal de fer-hi la seva ballada conjunta.

Col·locats d’acord amb la rigorosa disposició marcada pel protocol del seguici, els balls, el bestiari, els entremesos i les representacions al·legòriques saluden la relíquia, tot fent la seva ballada mentre les músiques i els sons esdevenen una anàrquica simfonia. Les campanes s’alcen al vol i són disparades les vint-i-una salves pirotècniques, la col·lecció de focs d’artifici i la palma del martiri, una carcassa de grans dimensions que il·lumina el cel de la ciutat i l’oripell que cau de la catedral, teixeixen una atmosfera única.

Goig

Un cop la relíquia de la patrona és rebuda a l’interior de la catedral arriba el moment de la quietud per als qui entren al temple amb aquesta i canten els Goigs de la Santa.

Les primeres notícies d’uns Goigs a Santa Tecla es remunten a finals del segle xvi. Concretament tenim constància dels permisos que el Capítol catedralici donava anualment a la Confraria de Santa Tecla, instituïda l’any 1500.

Lletres dels Goigs de Santa Tecla

square_img
31/05/2023

The Tyets i La Fúmiga, els concerts gratuïts de Santa Tecla 2023

El Parc del Francolí esdevé nou epicentre dels concerts més multitudinaris aquesta Santa Tecla

Vegeu-ne més
square_img
07/11/2022

Tarragona recuperarà la capella de Santa Tecla la Vella i el seu jardí

L’Ajuntament, la Diputació, la Generalitat, la Catedral i el Museu Diocesà treballen per reobrir aquest espai patrimonial al març

Vegeu-ne més
square_img
07/10/2022

Santa Tecla retorna als carrers amb la participació més alta de la seva història en tots els seus actes

Més de 300 professionals han fet possible la major festa de Catalunya

Vegeu-ne més
square_img
25/09/2022

La Catedral de Tarragona exhaureix les localitats per gaudir de l'espectacle de cloenda dels actes de Santa Tecla 700

Més de 150 músics i cantaires, sota la direcció de Xavier Pastrana, protagonitzen 'Vesperae Tarraconensis. La Catedral del so'

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!