Entrada del braç i Goig

Santa Tecla Tarragona

Entrada del braç

Entrada del braç L’entrada del braç de Santa Tecla és el moment culminant de les festes. En retornar la relíquia a la catedral, l’espera tot el seguici popular per tal de fer-hi la seva ballada conjunta.

Col·locats d’acord amb la rigorosa disposició marcada pel protocol del seguici, els balls, el bestiari, els entremesos i les representacions al·legòriques saluden la relíquia, tot fent la seva ballada mentre les músiques i els sons esdevenen una anàrquica simfonia. Les campanes s’alcen al vol i són disparades les vint-i-una salves pirotècniques, la col·lecció de focs d’artifici i la palma del martiri, una carcassa de grans dimensions que il·lumina el cel de la ciutat i l’oripell que cau de la catedral, teixeixen una atmosfera única.

Goig

Un cop la relíquia de la patrona és rebuda a l’interior de la catedral arriba el moment de la quietud per als qui entren al temple amb aquesta i canten els Goigs de la Santa.

Les primeres notícies d’uns Goigs a Santa Tecla es remunten a finals del segle xvi. Concretament tenim constància dels permisos que el Capítol catedralici donava anualment a la Confraria de Santa Tecla, instituïda l’any 1500.

Lletres dels Goigs de Santa Tecla

square_img
22/08/2019

Oques Grasses, un dels plats forts de Santa Tecla

BASF i Ajuntament de Tarragona signen un conveni per ser, un any més, patrocinador oficial de Santa Tecla i de la Cavalcada de Reis

Vegeu-ne més
square_img
20/08/2019

Jaume Sendra, portador dels Nanos Vells, perpetuador de les Festes de Santa Tecla 2019

Com a tarragoní ha demostrat un gran compromís per la cultura i per mantenir les tradicions més arrelades a la ciutat

Vegeu-ne més
square_img
05/08/2019

Mägo de Oz, cap de cartell del concert de Santa Tecla a l'Anella Mediterrània

El gran concert gratuït serà el dissabte 14 de setembre i compartiran escenari amb la banda Debler

Vegeu-ne més
square_img
31/07/2019

El pilar caminant de les quatre colles de la ciutat, imatge de les Festes de Santa Tecla 2019

El dissenyador Arnau Martín ha estat l’encarregat de la creació de la imatge gràfica de les Festes de Santa Tecla 2019

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!