Els Gegants Moros de la ciutat seran restaurats amb motiu del seu 30è aniversari

Santa Tecla Tarragona

28/04/2015

Avui dimarts 28 d’abril a les 19.30 h, a la sala d’actes de l’Antiga Audiència, té lloc una reunió tècnica informativa, convocada per la conselleria de Cultura de l’Ajuntament i la Comissió Assessora sobre el Seguici Popular, per tal de donar a conèixer a la resta de membres actius de la festa i a tothom que ho vulgui conèixer el projecte de restauració de les rèpliques dels Gegants Moros, així com de les novetats al voltant de la joieria i el vestuari, que presenta la coordinadora del projecte, Àngels Cantos, acompanyada pel seu equip.


Coincidint amb el 30è aniversari dels Gegants Moros de la ciutat, l’Ajuntament ha aprovat una intervenció integral de les peces actuals, que són del 1985, i un primer pas per a la dignificació dels gegants originals de Bernat Verderol que daten de 1851. Tant les que avui en dia surten al carrer com les de fa més de cent anys, totes quatre peces requereixen d’una important intervenció, que, a proposta de la restauradora Àngels Cantos i del seu equip de professionals, que han presentat un document molt extens i seriós per a la seva restauració, l’Ajuntament ha decidit tirar-ho endavant.

El pressupost amb què es compta és de 30.000 euros i es preveu que la restauració estigui finalitzada per Sant Magí.

> Foto: Gegants Moros originals, de 1900 aproximadament, cedida per l’Arxiu.

> Consulteu el projecte complert aquí.

square_img
11/01/2019

Eduard Boada serà el pregoner de les festes de Santa Tecla

El popular 'tascaman' ha estat molt vinculat al cicle festiu de la ciutat

Vegeu-ne més
square_img
28/11/2018

Tarragona commemorarà els 700 anys de l'arribada del Braç de Santa Tecla amb un programa cultural ciutadà

L'Ajuntament impulsa un projecte de participació ciutadana per elaborar un programa d'activitats que se celebrarà el 2021

Vegeu-ne més
square_img
04/10/2018

Les Festes de 1968 ja estan disponibles a la xarxa

Els dos audiovisuals reflecteixen les Festes de Sant Magí i Santa Tecla de 1968 enregistrades pel tarragoní Ramon Vallvé. Es van estrenar en una projecció pública a la plaça de les Cols amb música en directe

Vegeu-ne més
square_img
18/09/2018

Servei de transport públic per al concert de l'Orquesta Mondragon a l'Anella Mediterrània

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!