Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2017 Nota de condol per la mort de Pere Godall

Nota de condol per la mort de Pere Godall

Nota de condol per la mort de Pere Godall

Nota de condol per la mort de Pere Godall Imatge de l'Orquestra Godall, fundada el 1939, on apareix Pere Godall al piano. Font: 'L'Abans de Tarragona. Recull gràfic 1863-1967'
10/03/2017

L'Ajuntament de Tarragona lamenta la mort del músic, director d’orquestra i pianista Pere Godall. El consistori va atorgar-li el 2003 el Diploma de Serveis Distingits per la seva trajectòria vital i artística. Al llarg de la seva vida sempre va ressaltar l'amor per la família i la música.

Pere Godall va néixer a Tarragona l'any 1920. Des de ben petit, va estudiar música i, al cap de quinze anys, va fundar el Trio Godall amb els seus germans. Pocs mesos després, naixia l'Orquestra Godall, de nou músics, en què ell exercia de director. La Guerra Civil va suposar un canvi total per a la família Godall, a causa de la mort del seu pare. A conseqüència d'això, Pere Godall va entrar a l'exèrcit. L'any 1941, va guanyar les oposicions per ocupar una plaça d'auxiliar administratiu al Banc Espanyol de Crèdit a Tarragona, on va transcórrer tota la seva vida laboral i on va arribar a ser director de sucursal. Pel que fa a la seva trajectòria musical, Pere Godall va ser director de diverses orquestres. De l'any 1947 al 1962, va ser director musical de Ràdio Tarragona. També va exercir de professor de música i compositor. En l'actualitat era el director i pianista de la formació tarragonina Món Camp. 

Pere Godall era supervivent de la Lleva del Biberó 41, de la que va ser ha estat una persona molt significada. També va col·laborar amb el documental Tarragona sota les bombes (1937-1939) que va produir l'Arxiu Municipal. Aquest audiovisual es projecta  en el transcurs de les visites guiades que es programen pels llocs de la memòria.

Pere Godall, supervivent de la lleva del biberó, va ser president de l’Associació Lleva del Biberó 41, que agrupa els supervivents que, de joves, van ser cridats a files per lluitar amb els republicans durant la batalla de l’Ebre. Les memòries de Godall estan recollides en el llibre ‘Una vida per recordar. Memòries de Pere Godall’, una biografia escrita per la seva néta, Fàtima Pizà Godall. 

 

 

Segells de reconeixement d'administració oberta