Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2024 Torna el Bunker, l'espai de recerca i creació de l'Aula de Teatre de la URV

Torna el Bunker, l'espai de recerca i creació de l'Aula de Teatre de la URV

Torna el Bunker, l'espai de recerca i creació de l'Aula de Teatre de la URV

Aquest any centra la programació en la paraula i l’acció com una reivindicació de la llibertat d’expressió i la defensa dels drets humans
06/06/2024

El Bunker és el projecte cultural obert a tota la ciutadania que impulsen l’Ajuntament de Tarragona i l’Aula de Teatre de la Universitat Rovira i Virgili, una programació formativa, de recerca i de creació al voltant de l’acció artística. El projecte va néixer el 2023 amb l’objectiu d’articular un espai que convidés a l’intercanvi i que possibilités diàlegs entre els diferents llenguatges creatius, com ara el teatre, la dansa, la música, la pintura i performance.
 La proposta vol ser una reflexió escènica, visual i plàstica, però també social. És per això que en aquesta segona edició, que té lloc de l’11 al 16 de juny, es proposen diferents accions creatives al servei d’un discurs inclusiu i revolucionari per reivindicar la llibertat d’expressió i la defensa dels drets humans.
El Bunker 2024 es concentra en una programació configurada per tallers, exposicions, espectacles poètics i sonors i accions escèniques al llarg de la setmana vinent en una sèrie de propostes d’accés lliure i obertes a tothom. I que es poden consultar en aquest enllaç.


Propostes prèvies


Dins la programació 2024 d’El Bunker, l’Aula de Teatre de la URV ha programat dos tallers intensius amb l’objectiu que les persones participants puguin experimentar amb les seves capacitats expressives i creatives.
 D’una banda, hi ha el taller Paraula i Poesia, impartit per l’actriu tarragonina Mercè Rovira. Es tracta d’un taller gratuït de deu sessions que es va iniciar el mes d’abril i del que, el proper 13 de juny, es podrà veure el resultat en una posada en escena en diferents espais del campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili.
D’altra banda, es fa el taller Dansa, Consciència Corporal i Energètica, impartit per Meritxell Puvill i Cristina Mayor. És un taller intensiu de tres sessions, gratuït i obert a tothom, que té lloc els dijous 6, 13 i 20 de juny, de 19.30 a 20.30h. Es farà al Centre de dansa Art i Flamenc de Tarragona, al Moll de Costa.
Les places per poder-hi participar són limitades i cal inscriure’s prèviament a experimentateatre@gmail.com.
El Bunker és un projecte que impulsen l’Ajuntament de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili. La coordinació pedagògica i artística va a càrrec de l’Aula de Teatre de la Universitat Rovira i Virgili i de la companyia Zona Zàlata.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta